Bewust ouderschap

Van onrust naar rust

Het is december de maand die we zo graag in het teken hebben willen staan van verstillen, naar binnen keren en eindeloos veel fijne momenten met het gezin. Toch is de realiteit regelmatig anderen. Ouders hebben een veel te lange to do lijstjes en kinderen zijn veel sneller overprikkeld door alle feesten die ook veel spanning mee brengen. Daarbij is de agenda ook overvol met alle afspraken en festiviteiten deze maand. Al willen we niet dat het waar is, toch kan juist die drukke decembermaand zorgen voor meer onrustige situaties thuis. Kinderen die niet doen wat we verwachten en ouders die veel te snel uit hun slof schieten en opeens is de fijne sfeer weg waar we zo op hoopten.

Vandaar dat ik graag dit blog over geweldloze communicatie met je deel en daarbij nog een lijstje leestips met andere daaraan verbonden thema's.

Heiligenachtenreis

Vorige week tijdens de adventfair sprak mij een gezin aan. De vader, moeder en drie dochters doen al een paar jaar mee met de heiligenachtenreis en wilden mij daarvoor bedanken. Wat een eer! Dit gezin doet dus elk jaar gezamenlijk de reis, ieder met een eigen nacht-dagboekje. Samen verdiepen zij zich elk jaar in de verschillende thema's, praten met elkaar, zijn creatief bezig en werken zo aan een prachtige verbinding in het gezinsleven. Ik deel dit verhaal graag met jou omdat ik het zo inspirerend vind! Of ik mijn 4 mannen ook zover krijg om mee te doen? Het lijkt me geweldig en zoveel kracht en verbinding geven voor het gezin. Dan kan je toch weer heel wat stormpjes en stormen samen doorstaan! Meer weten over de heiligenachtenreis? Kijk hier!

Leestips

Vertel het zaadje niet dat het een bloem moet worden.
Omgaan met woedeaanvallen
Ontspannen opvoeden - Doe je zo!
10 tips bij ruzie tussen broers en zussen.
Huilen is communicatie
Antroposana folder - Spanning en stress, hoe kom ik ervan af?

Fijne adventstijd!
Eveline

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder