zesvoudig pad
Leven met de antroposofie,  Waldorf Academie

Het zesvoudige pad

Joop van Dam: "Bij 'spirituele ontwikkeling' denken we in de eerste plaats aan verheven gedachten, bijzondere ervaringen, meditatie en dergelijke. Maar het is mogelijk spiritualiteit ook te verbinden met het leven van alle dag. Dat voorkomt dat je wegzweeft en zorgt dat je juist wakker en slagvaardig in het leven staat."

Regelmatig ontvang ik de wens naar een geleid proces langs het zesvoudige pad - een ontwikkelingstraject aan de hand van de zes basisoefeningen van Rudolf Steiner. Om aan die wens te voldoen, heb ik een kleine ontwikkelingsweg gemaakt, waarbij ik je gedurende zes weken via tekst- en audioberichtjes langs de oefeningen meeneem. Eenvoudig, bondig en maximaal 5 minuten per dag! Zodra je aanmelding voltooid is, kan je direct aan de slag. Doe je mee? Meld je HIER aan!

Nevenoefeningen

De zes oefeningen werden door Steiner ook nevenoefeningen genoemd omdat ze enerzijds geoefend kunnen worden naast  andere oefeningen voor spirituele ontwikkeling en anderzijds past de naam omdat ze eenvoudig zijn te volbrengen naast het gewone, drukke leven van alledag en ze je toch kunnen helpen bij je persoonlijke ontwikkelingsweg. De oefeningen kunnen je helpen meer inzicht in jezelf te krijgen, dichter bij jezelf te komen en een betere omgang te ontwikkelen met het dagelijks leven in verbinding met de wereld en de mensen om je heen. De oefeningen helpen je evenwichtiger te worden, daadkrachtiger, positiever en kunnen bijdragen aan een beter evenwicht in je gevoelsleven en gedachteleven.

Het advies is om meerdere weken aandacht te besteden aan elke oefening. Mijn aanbod is een kennismaking gedurende zes weken die qua duur, wat mij betreft, past bij de wensen en mogelijkheden van ons mensen anno nu. Werkelijke verandering en ontwikkeling heeft natuurlijk tijd nodig!

Aanmelden kan HIER.

Veel plezier alvast! Eveline

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder