zesvoudig pad
Leven met de antroposofie,  Waldorf Academie

Het zesvoudige pad

Deelnemerspagina: klik hier!

"Bij 'spirituele ontwikkeling' denken we in de eerste plaats aan verheven gedachten, bijzondere ervaringen, meditatie en dergelijke. Maar het is mogelijk spiritualiteit ook te verbinden met het leven van alle dag. Dat voorkomt dat je wegzweeft, of minder wakker en slagvaardig in het leven staat." Deze veelbelovende woorden staan op het boekje van Joop van Dam over het zesvoudig pad, waarin de zes basisoefeningen van Rudolf Steiner staan beschreven voor spirituele ontwikkeling.

In mijn coachingstraject De innerlijke lenteschoonmaak kwam dit thema even aan bod en daaruit ontstond de wens van een aantal deelnemers om actief samen kennis te maken met deze zes basisoefeningen. Voor iedereen zijn de oefeningen zowel via internet als via verschillende boeken toegankelijk. Maar hoe veel fijner, leuker en ook makkelijker is het om te werken aan persoonlijke ontwikkeling als je dat in verbinding mag doen met een ander of zelfs met een groep gelijkgezinden!

Daarom zal ik, in de zes weken vanaf Pinksteren tot (bijna) de zomervakantie, geïnteresseerden in sneltreinvaart van zes weken langs de zes oefeningen meenemen. Eenvoudig, bondig, samen en maximaal 5 minuten per dag! Via mijn instagramaccount zullen de stappen gratis of tegen een vrijwillige bijdrage te volgen zijn, heb je behoefte aan een whatsapp bericht van mij met daarin dezelfde boodschap, een mailtje of wil je graag in een whatsappgroep samen met anderen deelnemers uitwisselen en enthousiasme ervaren, dan kan dat tegen een vergoeding van 5 euro 'administratiekosten'. Als extraatje maak ik voor de deelnemers die via whatsapp of email deelnemen een speciale beschermde pagina aan waar alle informatie overzichtelijk verzameld is. Tevens ontvangen zij een audioboodschap van de opdracht.

Zes zondagen achter elkaar deel ik de oefeningen in een tekstbericht. Bij genoeg interesse leuk ik dit basic trajectje nog op met meer passend leuks 🙂

Nevenoefeningen

De zes oefeningen werden door Steiner ook nevenoefeningen genoemd omdat ze enerzijds geoefend kunnen worden naast  andere oefeningen voor spirituele ontwikkeling en anderzijds past de naam omdat ze eenvoudig zijn te volbrengen naast het gewone, drukke leven van alle dag en ze je toch kunnen helpen bij je persoonlijke ontwikkelingsweg. De oefeningen kunnen je helpen meer inzicht in jezelf te krijgen, dichter bij jezelf te komen en een betere omgang te ontwikkelen met het dagelijks leven in verbinding met de wereld en de mensen om je heen. De oefeningen helpen je evenwichtiger te worden, daadkrachtiger, positiever en kunnen bijdragen aan een beter evenwicht in je gevoelsleven en gedachteleven.

Het advies is om meerdere weken aandacht te besteden aan elke oefening. Mijn aanbod is een kennismaking gedurende zes weken die qua duur wat mij betreft past bij de wensen en mogelijkheden van ons mensen anno 2021. Wie enthousiast geworden is kan natuurlijk zelf of (via mij) in een groep nog eens de verdieping in gaan. Werkelijke verandering en ontwikkeling heeft natuurlijk tijd nodig!

Aanmelden

Zin om mee te doen? 🌱
Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Volg de volgende stappen:

Ten eerste de vraag HOE wil je meedoen? Er zijn 3 mogelijkheden.

1. Instagram: Volg mijn Waldorfcoachaccount en zet het belletje aan om geen berichten te missen. Je mag hier een vrijwillige bijdrage doen (bedrag is aan te passen), maar dat is zeker niet verplicht. Niets mag persoonlijke ontwikkeling in de weg staan, toch?

2. Via mail: Maak de administratiekosten over en stuur mij een mailtje naar info@waldorfinspiration.com met je verzoek om deelname en je betaalstatus.

3. Via Whatsapp: Maak de administratiekosten over en stuur mij een berichtje via whatsapp. Mijn nummer is 0049-1781949847. Verbaas je niet, dit is een Duits nummer, dat komt omdat ik in Duitsland woon.

Schrijf in dat berichtje kort:
- Naam
- Betaalstatus
- Deelname groep (je kan dan in de groep ervaringen horen en delen als je dat fijn vindt)
of privé verzendlijst (dan blijft je nummer privé en doe je het programma voor jezelf).

Betaling 'administratiekosten' 🌱
Via DEZE link kan je mij €5,- overmaken, heb je een buitenlandse rekening dan mag je het bedrag ook overmaken. (Het bedrag is vrijwillig aan te passen.)

Geduld! 🌱
Alles voldaan? Heb geduld! Op Pinksterzondag komt mijn eerste bericht. Wil je pas na het pinksterweekend beginnen, dan staat natuurlijk niets je in de weg. Alles op z'n tijd en ieder op de eigen manier!

Ik verheug me om dit traject met jullie samen te gaan doen! Ben je net zo enthousiast als ik, nodig gerust anderen uit om ook mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Liefs Eveline

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *