Leven met het jaar
Jaarfeesten,  Waldorfcoaching

Online jaarfeestencursus

Leven met het jaar

Het hele jaar is gevuld met feesten. Kleine feesten, grote feesten, bekende feesten, onbekende feesten en feesten met verschillende culturele achtergronden. Jaarfeesten zijn de vreugdevolle momenten van betekenis in het jaar. Die willen we natuurlijk samen vieren. Tijd voor een online jaarfeestencursus!

Na de jaarfeestenlessen te hebben mogen verzorgen bij de Academie voor ouders in Zutphen, na de vele artikelen over jaarfeesten die ik mocht schrijven op deze site en de vele wensen en vragen over een cursusaanbod over de jaarfeesten aan mijn adres, hier nu eindelijk de Online Jaarfeestencursus - Leven met het jaar! Een cursus waar we niet alleen de traditionele vrijeschoolfeesten zullen bespreken, maar waar het uitgangspunt de natuurreligieuze feesten zijn en we ook steeds een beetje aandacht zullen besteden aan de feesten vanuit andere tradities. Daarbij is het een cursus waar het niet alleen gaat om informatie overdracht, maar ook gaat om de beleving van de tijd van het jaar, het samen vieren en jouw persoonlijke ontwikkeling in het leven in de cyclus van het jaar. Als kers op de jaarfeestentaart, krijg je ook nog een leuk cadeautje bij je aanmelding!

Het wordt een pilotcursus - een testronde om te kijken of ik via online wegen dat kan overbrengen, wat ik jou hoop te geven. Om die reden krijg je de cursus nu nog voor een pilotactieprijs (scrol naar beneden voor de aanmelding).

Cursusavonden en ontmoeting!

De cursus bestaat uit 8 delen. 7 online werkavonden en 1 feestelijke ontmoeting in Bunnik met alle deelnemers en hun gezinnen (voor wie niet wil of niet kan bied ik die bijeenkomst online aan). De online avonden zal ik geven via een privé Waldorf hoekje op YouTube, waar ik online met jou en de andere deelnemers aan de slag ga. De opname van de avond is later terug te kijken, mocht je een keer onverhoopt niet kunnen of halverwege de avond naast je kind in slaap vallen.

De acht contactmomenten heb ik zo gekozen dat ze een paar dagen vallen voor de zg. neopaganistische jaarfeesten. Hieronder alvast een overzichtje met de data en een klein inkijkje in de inhoud (nog onder voorbehoud). De data vallen zo dat er nog genoeg tijd is de gemaakte plannen voor de feestdagen om te zetten.

 1 maart 2022 - Lentefeest
(Ostara, Pesach, (palm)Pasen, Holi, Noroez, ...)

20 april 2022 - Bloeiende lente
(Beltane, Hemelvaart, Pinksteren, Walpurgisnacht, Meifeest, Ramadan en Suikerfeest...)

1 juni 2022 - Midzomer
(Litha, Sint Jan, Keti Koti, Inti Raymi, Eid al-Adha ...)

14 augustus 2022 - Zomeroogst
(Lugnasadh, Maria Hemelvaart,...) Onmoetingsdag in Bunnik!

1 september 2022 - Herfstfeest
(Mabon, Michael, oogstfeest, Jom Kippoer....)

20 oktober 2022 - Donkere herfst
(Samhain, Sint Maarten, Allerzielen, Diwali, Halloween,....)

15 november 2022 - Midwinter
(Yule, Advent, Sinterklaas, Sint Lucia, Kerst, Yalda...)

20 januari 2023 - Lichtende winter
(Imbolc, Maria Lichtmis, Carnaval, Vastentijd,...)

Wat gaan we doen?

Tijdens de werkavonden bespreken we natuurlijk samen de verschillende feesten die op dat moment voor de deur staan. Je ontvangt achtergrondinformatie, leuke tips over boeken, verhalen, de jaartafel, tradities, knutselideetjes en meer. We zullen natuurlijk ook samen liederen zingen - jaarfeesten zonder zingen bestaan niet! Het is online dus niemand kan je (helaas) horen 😉 . Voor alle deelnemers maak ik een hoekje op deze website waarin alle achtergrond informatie over de feesten voor jou bij elkaar verzameld en te vinden is.

Een belangrijk doel van de avonden is dat je je verbindt met de tijd van het jaar. Het gaat dus niet alleen om informatie overdracht, maar ik wil je een stemmig meegeven en inspiratie om mee te nemen in je (gezins-)leven. Persoonlijke ontwikkeling is voor mij onlosmakelijk verbonden met de jaarfeesten en dat zal dan ook een belangrijk onderdeel zijn van de cursus. Voor dat deel stuur ik je bij aanvang van de cursus een welkomstcadeautje per post, zodat het nog leuker is om aan het werk te gaan.

Het wordt fijn, dat weet ik zeker! Denk jij dat nou ook, meld je gauw hieronder aan!

Whatsapp

Als extraatje wil ik je nog de mogelijkheid bieden verbonden te zijn met de andere cursusdeelnemers. Ik zal een whatsappgroep maken waar ieder die dat wil in opgenomen kan worden. Daar kunnen we samen aandacht besteden aan de jaarfeesten. Je kan daar vragen stellen, vondsten delen, meekijken of gelukte momenten van betekenis laten zien. Ik verheug me erop jou ook daar te mogen ontmoeten.

De praktische puntjes

Aanmelden is vanaf vandaag mogelijk! Scrol naar beneden voor het aanmeldingsformulier.
Meld je aan voor 20 februari zodat je nog kan meedoen aan de eerste Lente-cursusavond op 1 maart.

Kosten: €100,- voor het hele jaarfeestenjaar. Let op, dit is de eenmalige pilotactieprijs!
Data:
01.03.2022 / 20.04.2022 /  01.06.2022 / 14.08.2022 / 01.09.2022 / 20.102022 / 15.11.2022 / 20.01.2023
Tijd: We beginnen altijd om 20 uur. De eindtijd is tussen 21.30 en 22.00 uur.

Aanmelden!

Zin om het komende jaar je te verbinden met de jaarfeesten? Meld je hier onder aan, welkom! Let op, graag goed lezen 🙂

De cursus start met een minimale deelname van 20 personen.

1. Betaling 🌱

Via DEZE link kan je mij €100,- overmaken. Heb je een buitenlandse rekening dan mag je het bedrag ook overmaken (mijn gegevens vind je ook via de betaallink).

2. Aanmelden 🌱

Klik op de link en vul het formulier in. AANMELDINGSFORMULIER

3. Berichtje sturen 🌱

Wil je opgenomen worden in een Samen leven met het jaar Whatsappgroep, stuur mij een berichtje via whatsapp. Mijn nummer is 0049 1781949847. Verbaas je niet, dit is een Duits nummer, dat komt omdat ik in Duitsland woon. Stuur de volgende informatie in het berichtje:
- Naam
- Provincie
- Wil je graag met iemand samen, dan kan je dat hier ook melden.

4. Geduld! 🌱
Via mail en whatsapp volgt daarna meer informatie!

Ik verheug me over jullie enthousiasme! En nodig gerust anderen uit om ook mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Liefs Eveline

Niets missen?

Vul hier je email adres in, dan ontvang je een email als er een nieuw artikel op deze site verschijnt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.