Leven met het jaar
Jaarfeesten,  Waldorf Academie

Online jaarfeestencursus

Leven met het jaar

Het hele jaar is gevuld met feesten. Kleine feesten, grote feesten, bekende feesten, onbekende feesten en feesten met verschillende culturele achtergronden. Jaarfeesten zijn de vreugdevolle momenten van betekenis in het jaar. Die willen we natuurlijk samen vieren. Tijd voor een online jaarfeestencursus!

Meteen aanmelden? Dat kan HIER!

Cursus

Tijdens de online Jaarfeestencursus - Leven met het jaar zullen we niet alleen de traditionele vrijeschoolfeesten bespreken, maar is het uitgangspunt de natuurreligieuze oorsprong van de feesten. We zullen ook steeds een beetje aandacht besteden aan de feesten vanuit andere tradities. Daarbij is het een cursus waar het niet alleen gaat om informatie overdracht over de jaarfeesten, maar ook om de beleving van de tijd van het jaar, het samen vieren en jouw persoonlijke ontwikkeling in het leven in de cyclus van het jaar.

Als kers op de jaarfeestentaart, krijg je er ook nog een leuk cadeautje bij je aanmelding bij!

Cursusavonden en ontmoeting!

De cursus bestaat uit acht delen; zeven online werkavonden en in overleg één eventuele feestelijke ontmoeting in omgeving Zeist met de deelnemers die dat leuk vinden. De online avonden zal ik geven via een privé Waldorf hoekje op YouTube, waar ik online met jou en de andere deelnemers aan de slag ga. De opname van de avond is later terug te kijken, mocht je een keer onverhoopt niet kunnen. Let op! De livestream 'lichtende winter' begin februari 2024, zal de laatste livestream zijn die ik dat jaar persoonlijk zal aanbieden. Vanaf dat moment zal ik voor de cursus de opnames van afgelopen 2 jaar aan je ter beschikking stellen. 

De acht contactmomenten heb ik zo gekozen dat ze een paar dagen vallen voor de zgn. neopaganistische jaarfeesten. Hieronder alvast een overzichtje met de data en een klein inkijkje in de inhoud (nog onder voorbehoud). De data vallen zo dat er nog genoeg tijd is om de gemaakte plannen voor de feestdagen om te zetten.

Let op! Je mag het hele jaar, op elk gewenst moment instromen in deze cursus. Vanaf dat moment start dan jouw jaarfeestenjaar.

19 januari 2024 - Lichtende winter
(Imbolc, Maria Lichtmis, Carnaval, Vastentijd,...)

Maart - Lentefeest
(Ostara, Pesach, (palm)Pasen, Holi, Noroez, ...)

April - Bloeiende lente
(Beltane, Hemelvaart, Pinksteren, Walpurgisnacht, Meifeest, Ramadan en Suikerfeest...)

Juni - Midzomer
(Litha, Sint Jan, Keti Koti, Inti Raymi, Eid al-Adha ...)

augustus 2024 - Zomeroogst
Onmoetingsdag in Bunnik!

September - Herfstfeest
(Mabon, Michael, oogstfeest, Jom Kippoer....)

Oktober - Donkere herfst
(Samhain, Sint Maarten, Allerzielen, Diwali, Halloween,....)

November - Midwinter
(Yule, Advent, Sinterklaas, Sint Lucia, Kerst, Yalda...)

Wat gaan we doen?

Tijdens de werkavonden bespreken we natuurlijk samen de verschillende feesten die op dat moment voor de deur staan. Je ontvangt achtergrondinformatie, leuke tips over boeken, verhalen, de jaartafel, tradities, knutselideetjes en meer. We zullen natuurlijk ook samen liederen zingen. Jaarfeesten zonder zingen bestaan niet! Het is online dus niemand kan je (helaas) horen 😉 . Voor alle deelnemers maak ik een hoekje op deze website waarin alle achtergrond informatie over de feesten voor jou bij elkaar verzameld en te vinden is.

Alle lessen zijn op een later tijdstip terug te kijken!

Het doel van de avonden is dat je je verbindt met de tijd van het jaar. Het gaat dus naast informatie overdracht, ook om de stemming die ik je wil meegeven en de inspiratie die ik je wil geven om mee te nemen in je (gezins)leven. Persoonlijke ontwikkeling is voor mij onlosmakelijk verbonden met de jaarfeesten en dat zal dan ook een onderdeel zijn van de cursus. Voor dat deel stuur ik je bij aanvang van de cursus een welkomstcadeautje per post, zodat het nog leuker is om aan het werk te gaan.

Het wordt fijn, dat weet ik zeker! Denk jij dat nou ook? Meld je gauw hieronder aan!

De praktische puntjes en aanmelden!

Kosten: Voor een jaar lang onbeperkt toegang tot alle jaarfeestenlessen betaal je €100,- inclusief een leuk welkomstpakkertje per post!
Aanmelden:
klik HIER
Interesse in een proefles? Dat kan ook! Kijk maar HIER.

Ik verheug me over je enthousiasme! En nodig gerust anderen uit om ook mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Liefs Eveline

Niets missen?

Vul hier je email adres in, dan ontvang je een email als er een nieuw artikel op deze site verschijnt.

Eén reactie

  • Joyce heinen

    Hoi ik zag je informatie en het lijkt me heel leuk om deel te nemen. Een vraag moet het bedrag in 1 keer betaald worden of mag het ook in een paar termijnen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder