Leven met het jaar
Jaarfeesten,  Waldorf Academie

Online jaarfeestencursus

Leven met het jaar

Het hele jaar is gevuld met feesten. Kleine feesten, grote feesten, bekende feesten, onbekende feesten en feesten met verschillende culturele achtergronden. Jaarfeesten zijn de vreugdevolle momenten van betekenis in het jaar. Die willen we natuurlijk samen vieren. Tijd voor een online jaarfeestencursus!

Tijdens de online Jaarfeestencursus - Leven met het jaar zullen we niet alleen de traditionele vrijeschoolfeesten bespreken, maar is het uitgangspunt de natuurreligieuze oorsprong van de feesten. We zullen ook steeds een beetje aandacht besteden aan de feesten vanuit andere tradities. Daarbij is het een cursus waar het niet alleen gaat om informatie overdracht over de jaarfeesten, maar ook gaat om de beleving van de tijd van het jaar, het samen vieren en jouw persoonlijke ontwikkeling in het leven in de cyclus van het jaar.

Als kers op de jaarfeestentaart, krijg je het traject van de 12 Heilige Nachten, de Innerlijke Lenteschoonmaak en nog een leuk cadeautje er bij je aanmelding bij!

Cursusavonden en ontmoeting!

De cursus bestaat uit 8 delen. 7 online werkavonden en 1 feestelijke ontmoeting in omgeving Zeist met alle deelnemers. De online avonden zal ik geven via een privé Waldorf hoekje op YouTube, waar ik online met jou en de andere deelnemers aan de slag ga. De opname van de avond is later terug te kijken, mocht je een keer onverhoopt niet kunnen of halverwege de avond naast je kind in slaap vallen.

De acht contactmomenten heb ik zo gekozen dat ze een paar dagen vallen voor de zg. neopaganistische jaarfeesten. Hieronder alvast een overzichtje met de data en een klein inkijkje in de inhoud (nog onder voorbehoud). De data vallen zo dat er nog genoeg tijd is de gemaakte plannen voor de feestdagen om te zetten.

Let op! Je mag het hele jaar, op elk gewenst moment instromen in deze cursus. Vanaf dat moment start dan jouw jaarfeestenjaar. Wil je na een jaar blijven, dan ben je van harte uitgenodigd. Je betaald dan nog een bijdrage van minimaal 50€ (afhankelijk van wat jij het waard vindt).

 1 maart 2023 - Lentefeest
(Ostara, Pesach, (palm)Pasen, Holi, Noroez, ...)

20 april 2023 - Bloeiende lente
(Beltane, Hemelvaart, Pinksteren, Walpurgisnacht, Meifeest, Ramadan en Suikerfeest...)

1 juni 2023 - Midzomer
(Litha, Sint Jan, Keti Koti, Inti Raymi, Eid al-Adha ...)

27 augustus 2023 - Zomeroogst
Onmoetingsdag in Bunnik!

1 september 2023 - Herfstfeest
(Mabon, Michael, oogstfeest, Jom Kippoer....)

12 oktober 2023 - Donkere herfst
(Samhain, Sint Maarten, Allerzielen, Diwali, Halloween,....)

15 november 2023 - Midwinter
(Yule, Advent, Sinterklaas, Sint Lucia, Kerst, Yalda...)

19 januari 2024 - Lichtende winter
(Imbolc, Maria Lichtmis, Carnaval, Vastentijd,...)

Wat gaan we doen?

Tijdens de werkavonden bespreken we natuurlijk samen de verschillende feesten die op dat moment voor de deur staan. Je ontvangt achtergrondinformatie, leuke tips over boeken, verhalen, de jaartafel, tradities, knutselideetjes en meer. We zullen natuurlijk ook samen liederen zingen - jaarfeesten zonder zingen bestaan niet! Het is online dus niemand kan je (helaas) horen 😉 . Voor alle deelnemers maak ik een hoekje op deze website waarin alle achtergrond informatie over de feesten voor jou bij elkaar verzameld en te vinden is.

Alle lessen zijn op een later tijdstip terug te kijken!

Het doel van de avonden is dat je je verbindt met de tijd van het jaar. Het gaat dus naast informatie overdracht, ook om de stemming die ik je wil meegeven en de inspiratie die ik je wil geven om mee te nemen in je (gezins-)leven. Persoonlijke ontwikkeling is voor mij onlosmakelijk verbonden met de jaarfeesten en dat zal dan ook een onderdeel zijn van de cursus. Voor dat deel stuur ik je bij aanvang van de cursus een welkomstcadeautje per post, zodat het nog leuker is om aan het werk te gaan.

Het wordt fijn, dat weet ik zeker! Denk jij dat nou ook, meld je gauw hieronder aan!

Whatsapp / Jaarfeesten community

Als extraatje wil ik je nog de mogelijkheid bieden verbonden te zijn met de andere cursusdeelnemers. Ik zal een whatsappgroep maken waar ieder die dat wil in opgenomen kan worden. Daar kunnen we samen aandacht besteden aan de jaarfeesten. Je kan daar vragen stellen, vondsten delen, meekijken of gelukte momenten van betekenis laten zien. Ik verheug me erop jou ook daar te mogen ontmoeten.

De praktische puntjes

Aanmelden is op elk moment in het jaar mogelijk! Scrol naar beneden voor het aanmeldingsformulier.

Kosten: €175,- voor het hele jaarfeestenjaar. Let op, dit is inclusief een cadeautje, het traject rondom de 12 Heilige Nachten en als je wil ook nog de Innerlijke Lenteschoonmaak.
Data:
 01.03.2023 / 20.04.2023 / 01.06.2023 / 27.08.2023 / 01.09.2023 / 12.10.2023 / 15.11.2023 / 19.01.2024 / 01.03.2024 / 15.04.2024 / 03.06.2024 / 25.08.2024 (vervolg data volgen later).
Tijd: We beginnen altijd om 20 uur. De eindtijd is rond 21.30 uur.

Interesse in een proefles? Stuur mij een mailtje naar info@waldorfinspiration.com
Je betaalt dan 25€ voor 1 avond en als het je bevalt, betaal je nog 150€ voor alle andere 7 avonden en de extra's!

Aanmelden!

Zin om het komende jaar je te verbinden met de jaarfeesten? Meld je hier onder aan, welkom! Let op, graag goed lezen 🙂

Betaling en aanmelden 🌱

Via DEZE link kan je mij €175,- overmaken. Klik op de link en vul het formulier in. AANMELDINGSFORMULIER

Ik verheug me over jullie enthousiasme! En nodig gerust anderen uit om ook mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Liefs Eveline

Niets missen?

Vul hier je email adres in, dan ontvang je een email als er een nieuw artikel op deze site verschijnt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *