Innerlijke lenteschoonmaak coachingsprogramma
Jaarfeesten,  Waldorf Academie

Innerlijke Lenteschoonmaak

De innerlijke lenteschoonmaak is een coachingstraject van 7 weken waarin ik je met wekelijkse (detox) opdrachten begeleid langs een aantal thema's waarmee je je eigen gewoontes eens flink onder de loep mag nemen. Meer weten? Lees gerust verder 🙂

Meld je HIER meteen aan.

Dit traject zal plaatsvinden in de weken tussen Carnaval en Pasen. Vanuit heidense tradities is dat de zuiveringstijd in de natuur en van ons mensen om ons voor te bereiden op het nieuwe leven in de natuur dat de lente ons brengt. Later toen al deze natuurreligieuze jaarfeesten werden gekerstend, noemde de kerk het de vastentijd. Het is de tijd zo kort na de jaarwisseling waarin we de bekende grote voorjaarspoets houden in ons huis, waar mensen gaan vasten of besluiten hun sportieve leven een nieuwe kans te geven. Je kan je lichamelijk reinigen, maar ook geestelijk reinigen is mogelijk door bepaalde gewoontes in je gedrag eens nader te bekijken. Je kan ook modern vasten door bepaald voedsel of bepaalde (alcoholische) dranken te laten staan. Maar denk ook aan smartphone gebruik, beeldschermtijd, shoppen of autogebruik.

Een aantal van bovenstaande thema's zal ik op verschillende, ook antroposofisch geïnspireerde blikrichtingen belichten en je uitnodigen ermee aan het werk te gaan. Erover denken, het doorvoelen en dan ook echt actief aan het werk. Door een fase in het jaar eens stil te staan bij je eigen gewoontes en je daarmee verbonden, allesomvattende gezondheid, maak je er een bewuste tijd van bezinning en persoonlijke ontwikkeling van. En met dat lichamelijk-, psychisch- en geestelijk reinigen bereik je ook een ander doel. Het is een vorm van zelfliefde, een respectvoller omgang met je medemens, het milieu en voor wie daarin gelooft, een mogelijkheid je ook op spiritueel gebied meer verbonden te voelen.

Tip! Dit programma is uitermate geschikt om samen met je partner, gezin of vriend(inn)engroep te volgen. Zo is het nog eenvoudiger om gemotiveerd te blijven.

Aan de slag!

Zin om tijdens de 7 weken voor Pasen stil te staan bij jouw gewoontes en heb je zin om eens de bezem door je innerlijke en uiterlijke huis te halen? Doe dan mee met dit programma en kom op 12 februari bij de eerste welkomstlivestream om 20.30 uur (je ontvangt daarvoor een uitnodiging). Daarin vertel ik je wat je nodig hebt en hoe we precies aan de slag gaan. Vanaf 14 februari bereiden we ons voor op de zuiveringsthema's die in de 6 weken daarna aan bod zullen komen. Elke week krijg je één thema en daaraan verbonden opdrachten die je kan verdelen over de dagen van de daaropvolgende week. De opdrachten kan je naar eigen inzicht, tijd en energie verwerken. Daarbij moet niets en is alles goed. Ik zal je inspireren om zo gemotiveerd mogelijk aan het werk te gaan. Met Pasen sluiten we het programma af.

Enthousiast geworden en wil je je aanmelden?

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Leuk! Meld je HIER aan.
Ik verheug me over jullie enthousiasme! En nodig gerust anderen uit om ook mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Liefs Eveline

Niets missen?

Vul hier je email adres in, dan ontvang je een email als er een nieuw artikel op deze site verschijnt.

11 reacties

 • Astrid Romkema-Slauerhoff

  Hallo Eveline,

  Ik wil me graag aanmelden voor deelname aan het programma “De innerlijke lenteschoonmaak”.
  Afgelopen zaterdag (30 januari) heb ik daarvoor de betaling voldaan.
  Ik wil graag deelnemen in de groep.
  Ik kijk ernaar uit je (online) te ontmoeten!

  Met vriendelijke groeten,
  Astrid Romkema-Slauerhoff

 • Els

  Aan al diegene die graag een traject willen volgen bij Eveline, wil ik graag zeggen dat het een echte aanrader is. Het bedrag is het waard omdat wat het mij geeft, onbetaalbaar is. Door wat ze aanreikt en doordat ik innerlijk en daardoor ook uiterlijk in actie kwam. Er werden de voorbije weken zaadjes gezaaid. Eveline kan mooi, interessant maar ook heel raak schrijven, waardoor de stof, bij mij dan, goed binnen komt. Het zet iets in beweging wat mij tot innerlijke en uiterlijke beweging brengt.

  Ze reikt ook oefeningen aan. Daar volgde ik mij gevoel en keek naar wat bij mij past in mijn leven. Door haar variatie aan mogelijkheden om met thema’s aan de slag te gaan, heb ik een ruimere blik. Bv. voeding. Als ik eten niet krijg omdat de meerderheid het niet wil eten, kan ik boos en teleurgesteld zijn omdat ik er zo’n trek in had. Maar ik kan ook denken welke voeding ik mij dan wel kan geven dat mij een goed gevoel geeft. Meditatie is bv. innerlijke voeding waar ik veel aan heb.

  Nu ga ik verder nagenieten en aan de slag gaan met oefeningen die Eveline aanreikte waarvan ik merk dat ze best wel extra aandacht mogen krijgen. Dit traject voelt aan als het begin van veel.

  • Eveline Clignett

   Super bedankt voor je fijne en actieve deelname van dit traject. Je bericht hier maakt me heel dankbaar! Liefs, Eveline

 • Cindy Bont

  Hallo Eveline, hier mijn feedback op de ‘Innerlijke lenteschoonmaak’ :

  Ik vond het een hele fijne periode. Ik keek uit naar de zaterdagen als er weer nieuws van jou kwam en ik was dan benieuwd naar de nieuwe opdracht. Mijn man deed niet mee en dat was iets lastiger, maar voor mij wel een tegenwicht om mij ook aards te houden. Ik heb wel de neiging om mij helemaal te verliezen in mijn idealen en het te strak volgen van wat mij aangeboden wordt.

  Ik vond alle thema’s erg interessant. Het thema ‘Schoonheid’ heb ik als erg leuk ervaren, het creatief opruimen, ik trek er een uur voor uit per dag (doordeweeks) om iets grondigs aan te pakken in combinatie met het onderwerp ‘minimalisme ‘ wat mij erg aansprak. Het geeft ook rust.

  Van het thema ‘Beweeglijkheid’ neem ik persoonlijk graag afstand. Uit mijzelf beweeg ik al heel veel en ik deed er een schepje bovenop met de stappenteller erbij en dat was niet goed voor mij. Ik was uitgeput na een week. Aan de andere kant wel een goede oefening om te leren waar mijn grenzen liggen.

  Het thema ‘Voedingrijkheid’ sprak mij erg aan en dit thema mag mij zeker verder begeleiden op mijn levensweg. Tevens de thema’s ‘Schoonheid en Duurzaamheid’ mogen dat ook.

  Het was zeker 25€ waard. Daar ik de 12 Heilige Nachten al bij jou gevolgd had, wist ik dat jij met zoveel zorg en al je wijsheden en kennis ons veel zou gaan bieden.

  Graag doe ik volgend jaar weer mee en ik doe ook graag met nog meer leuke programma’s mee. Daar kijk ik nu al naar uit.

  Dank je wel, Eveline, het was een prachtige reis !
  Lieve groet,
  Cindy

  • Gerdien

   Beste Eveline,

   Het 40 dagen programma was zo rijk in beelden en ideeën. Ik heb er zo van genoten om je liefdevolle en inspirerende teksten te lezen. Dat alleen al gaf me veel vreugde en liet me stilstaan bij mezelf, wie ben ik? En wie wil ik zijn voor de mensen van wie ik hou. Het beeld van de beweeglijkheid van de geest raakte me en hoop ik ook nog lang vast te houden en mee aan de slag te gaan. Je programma nodigde echt uit om na te denken en op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan. Ik heb veel getekend, veel geschreven sinds lange tijd en vaak samen met mijn kinderen. Heerlijke creatieve momenten. Deze periode heb ik zelfstandig gevolgd. Daarbij merkte ik wel dat ik moeite had om gedurende de week het thema vast te houden. Een volgende keer zou ik kiezen voor meer uitwisseling als herinnering en voor de inspiratie.

   Het lijkt me ontzettend leuk om nog eens mee te doen met zo’n project, misschien over de 6 zintuigen of gewoon persoonlijk – nadenken over ‘wie ben jij’ ?

   Voor nu enorm bedankt voor het delen van je wijsheid ♡

 • Anouk

  Hi Eveline,

  Vol enthousiasme heb ik aan de innerlijke lenteschoonmaak deelgenomen.
  De weken zijn voorbij gevlogen.
  De kennis die je hebt draag je erg kundig en beknopt over verwerkt in fijne leerstof.
  De opdrachten waren erg fijn om uit te voeren. Vooral omdat het een reflectie op jezelf is. En dat 6 weken lang. Bewust in het leven staan.
  Ik ga dit zeker meenemen in mijn dagelijks leven. Ik zie mijn boekje dan ook als een soort ‘wegwijzer’.
  Dank voor de mooie kennis. 🙏🏻

 • Sanderijn

  Dag Eveline,

  ik vond het super fijn om deze zes weken voor Pasen op deze manier bezig te zijn. Zeker de eerste weken ging dat heel goed. Helaas liep ik ook tegen mijn eigen perfectionisme aan én kwamen er wat persoonlijke zaken tussendoor die zoveel aandacht vroegen dat ik de laatste twee weken afhaakte. Ik ga, nu er weer wat ruimte voor is, kijken of ik voor mezelf die weken nog af kan maken.

  De zaterdagavond was voor mij niet zo handig, het kwam een aantal keer voor dat ik dan en de hele zondag weg was of met andere zaken bezig waardoor ik pas op maandag in kon stappen. Ik kan goed werken met kinderen om me heen dus door de weeks kon ik altijd wel tijd vinden om er mee bezig te zijn.

  Het was de €25 zeker waard, ik doe volgend jaar heel graag weer mee en kijk enorm uit naar andere leuke programma’s! Het zesvoudige pad zou interessant kunnen zijn bijvoorbeeld.

  Heel erg bedankt voor je fantatsische programma, de liefde en zorg die je er aan hebt besteed. Een enorme aanrader!

 • Klaartje

  Lieve Eveline,

  Wat was het een feest om geinspireerd te mogen worden door jou! Zowel de 12 heilige nachten als de Lenteschoonmaak hebben mij veel gegeven. Voeding op allerlei gebieden. Je bent lekker nuchter en praktisch, daar hou ik van. Terwijl ik merk dat daar onder veel wijsheid schuilt gaat.
  Het fijnste aan jouw manier vind ik de laagdrempeligheid: je nodigt iedere keer weer uit om jouw aanreikingen te vertalen naar wat bij ieder persoonlijk past. Ik heb er heel veel aan gehad en nog steeds is de werking voel- en zichtbaar in mijn leven.
  Ik kijk uit naar een volgende reeks!
  Wat betreft het bedrag dat je vraagt: eigenlijk vind ik het veel te laag. Maar ik vind het ook inspirerend hoe jij iedereen weer uitnodigt om te geven wat past.
  Keep up the good work!
  Klaartje

  • Esther

   Lieve Eveline,

   Wat was het fijn om geïnspireerd te raken door jou de afgelopen weken voor Pasen.
   De afgelopen 6 weken iedere zondag een moment voor mezelf reserveren om te reflecteren en te plannen was heel prettig, en heeft me veel gebracht.

   Ik zou graag dit willen vasthouden maar merk dat ik jouw enthousiasme, wijsheid mis.

   Het was heel fijn om samen met een groep dit traject te ervaren en de sfeer was heel veilig, open en prettig.
   Ik ben van plan om komende weken het traject opnieuw te doorlopen, nog genoeg punten om verdieping te creëren.
   Ik vindt de manier waarop jij dingen uitlegt met je mooie stem inspirerend en heel uitnodigend!
   De 25 euro was het meer dan waard, en ik zie er naar uit om weer mee te mogen doen als jij weer begint met een andere reeks.

   Ik heb er heel veel aan gehad en het werkt nog op allerlei lagen na in mijn leven, dank hiervoor!

   Lieve groet,
   Esther

 • Sabina

  Zowel de reis van de 12 heilige nachten als die van de lenteschoonmaak heb ik gevolgd, en wat ben ik daar dankbaar voor ♡.
  De fijne stem van Eveline, die echt binnenkomt ook al is het leven op dat moment even chaotisch, de opdrachten die je laten nadenken en waarin je jezelf leert kennen en de tijd die je voor jezelf neemt. Een verrijking.
  Niet alleen tijdens de reis, maar ook zeker daarna kijk ik graag terug op wat we gedaan hebben, als een soort reminder naar jezelf.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder