Dit ben ik Eveline Clignett
Levensovertuiging

Dit ben ik – Eveline Clignett

Mijn naam is Eveline, ik ben geboren in 1982 in Den Haag, woon sinds 2012 met mijn man en 3 zoons in een heerlijk huis net iets buiten Oldenburg en ben een trotse elkedag-mamadag-mama🙂

Ik ben opgegroeid in een vrijeschoolgezin, bestaande uit mijn ouders, mijn twee 5 jaar oudere tweelingbroers en ik. Ik heb mijn hele schooltijd op de Haagse vrijeschool gezeten. Bij ons was er altijd iemand (mama, papa of oma) thuis voor mij en mijn broers, er kwamen eindeloos veel vriendjes en vriendinnetjes om te spelen, we aten biologisch of biologisch dynamisch, we bezochten af en toe de Christengemeenschap, we speelden muziekinstrumenten, gingen naar sport, we waren veel buiten en we mochten maar weinig tv kijken. Mijn leven was beschermd, veilig, warm en liefdevol.

Hoe ik opeens volwassen werd

Dit ben ik als klein kind

Toen ik 11 jaar oud was, is mijn moeder verdronken in de Atlantische Oceaan in Frankrijk. Daarna veranderde een hoop in mijn rustige leventje. Mijn vader hertrouwde en er kwamen nog een broer en een zus bij. Ik werd behoorlijk zelfstandig en maakte daardoor als puber een hoop enerverende dingen mee.

Op 17 jarige leeftijd ben ik op kamers gegaan. Ik haalde mijn VWO examen en vertrok naar Leiden om psychologie te studeren. Na een paar wilde jaren met veel feesten, vriendjes en weinig geslaagde tentamens, leerde ik een fantastische Duitse jongen kennen op het strand in Frankrijk. Een latrelatie tussen Hamburg en Den Haag begon. In datzelfde jaar stopte ik met mijn studie in Leiden en nam een jaar de tijd om mijn toekomstplannen te overdenken. Ik reisde eindeloos op en neer naar mijn vriendje, terwijl ik in de tussentijd werkte in de gehandicaptenzorg. Na lang wikken en wegen besloot ik juf te willen worden en naar de lerarenopleiding in Zeist te gaan.

Tijdens mijn studie ben ik als juf aan het werk gegaan, ik heb vele soorten scholen bekeken en landde uiteindelijk heel gelukkig op de vrijeschool in Den Haag. Daar werkte ik tot ik in 2012 trouwde, zwanger werd en emigreerde naar Oldenburg, net over de Nederlandse grens in Duitsland.

Familieleven

Dit ben ik als mama van 3

Het was een bewuste keuze van mij en mijn man (die om privacy reden wat op de achtergrond zal blijven) dat er altijd iemand thuis is voor de kinderen. Omdat het nu niet anders kan werkt mijn man fulltime met wisselende diensten, ik werk tussen de bedrijven door. We werken naar een systeem waarbij we allebei 3 dagen de kost verdienen en we er toch samen fulltime voor de kinderen kunnen zijn.

Inmiddels hebben we 3 lieve jongens gekregen, die op dit moment 3, 6 en 7 jaar oud zijn. Mijn oudste zoon gaat naar de vrijeschool, mijn 2 jongsten naar een Waldorf Waldkindergarten (een vrijeschoolse boskleuterklas). Onze opvoeding is een mengelmoesje van verschillende opvattingen: doen wat werkt, de gezonde middenweg en met de antroposofie als inspiratiebron.

In mijn vrije momenten ben ik druk aan het knutselen zowel fysiek als digitaal. Ik ben wekelijks druk met dit blog, dat eigenlijk uit twee blogs bestaat: Waldorf Inspiration en Everyday Mommyday. Ik schrijf artikelen voor het vrijeschooltijdschrift Seizoener, werk als docent voor de Academie voor ouders in Zutphen, zing liederen in voor vrijeschoolliederen.nl en maak waldorfpoppen, jaartafelpopjes en waldorfspeelgoed. Mijn werk is te koop op aanvraag en op markten en bazars.

Everyday Mommyday

Dit ben ik als knutseltante

Ik hoop met Everyday Mommyday een plek te creëren, waar mensen naar toe kunnen die affiniteit of interesse hebben in mijn keuzes omtrent familieleven. Je kan hierheen om mijn blogs te lezen, om inspiratie, informatie, tips, tutorials en video's te vinden over opvoeding, onderwijs en het leven met de jaargetijden en de jaarfeesten.

Mei 2018 begon ik met dit blog en werk daar nog steeds elke dag met plezier aan. Wie ideeën heeft, tips of wat dan ook, mag mij altijd een berichtje sturen, leuk zelfs!

Veel plezier met lezen!

4 reacties

 • Bart van Dam

  Wat leuk dit allemaal te zien en te lezen. We hadden laatst een reünie van Klankkleur en hebben toen je moeder nog herdacht. Heel mooie en goede herinneringen deelden we.
  Maar wat een klus deze site zo te maken en te verzorgen,
  een dikke 9.
  met hartelijke groet
  Bart van Dam,
  was indertijd euritmist in Klankkleur.

  • Eveline Clignett

   Ha Bart,
   Dank je wel voor je enthousiaste bericht! Ik weet nog wie je bent. Ik was als kind weleens mee naar de repetities van klankkleur. Fijn dat mijn moeder nog een plekje in jullie gedachten had bij de reünie!
   Een hele fijne adventstijd,
   Eveline

 • Jan-Hein

  Hallo Eveline
  Wat een professionele website! Indrukwekkend!

  Ik heb een vraag: heb je ook bladmuziek bij al je ingezongen liedjes, zodat ik ze met mijn gitaar kan oefenen?
  Alvast dank voor je antwoord

  Met vr groet
  Jan-Hein

  • Eveline Clignett

   Ha Jan-Hein!
   Dank voor je enthousiasme!
   Ik zal je even een mailtje sturen, dan kan je me laten weten wat je precies zoekt!
   Hartelijke groet, Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: