Dit ben ik Eveline Clignett
Levensovertuiging

Dit ben ik – Eveline Clignett

Mijn naam is Eveline, ik ben geboren in 1982 in Den Haag, woon sinds 2012 met mijn man en 3 zoons in een heerlijk huis net iets buiten Oldenburg en ben een trotse elkedag-mamadag-mama🙂

Ik ben opgegroeid in een vrijeschoolgezin - zo'n echt vrijeschoolgezin waarvan de ouders elkaar al leerden kennen op een vrijeschool. Mijn leven en dat van mijn twee 5 jaar ouders broers, speelde zich af op de Haagse vrijeschool en bij ons gezin thuis. We aten biologisch (dynamisch), we bezochten af en toe de Christengemeenschap, we speelden muziekinstrumenten, gingen naar sport, we waren veel buiten en we mochten maar weinig tv kijken. Mijn leven was beschermd, veilig, warm en liefdevol.

Hoe ik opeens volwassen werd

Dit ben ik als klein kind

Mijn rustige leventje veranderde drastisch toen op ik op 11 jarige leeftijd mijn  moeder verloor aan de golven van de Atlantische Oceaan in Frankrijk. Mijn vader hertrouwde en er kwamen nog een broer en een zus bij. Ik was op slag geen klein kind meer en werd flink zelfstandig, waardoor ik nog gedurende mijn schooltijd op kamers ging.

Ik haalde mijn VWO examen en vertrok naar Leiden om psychologie te studeren. Na een paar wilde jaren met veel feesten, vriendjes en weinig geslaagde tentamens, leerde ik een fantastische Duitse jongen kennen op het strand in Frankrijk. Een latrelatie tussen Hamburg en Den Haag begon. In datzelfde jaar stopte ik met mijn studie in Leiden en nam een jaar de tijd om mijn toekomstplannen te overdenken. Ik reisde eindeloos op en neer naar mijn vriendje, terwijl ik in de tussentijd werkte in de gehandicaptenzorg. Na lang wikken en wegen besloot ik juf te willen worden en naar de lerarenopleiding in Zeist te gaan.

Tijdens mijn studie ben ik als juf aan het werk gegaan, ik heb vele soorten scholen bekeken en landde uiteindelijk heel gelukkig op de vrijeschool in Den Haag. Daar werkte ik tot ik in 2012 trouwde, zwanger werd en emigreerde naar Oldenburg, net over de Nederlandse grens in Duitsland.

Familieleven

Dit ben ik als mama van 3

Het was een bewuste keuze van mij en mijn man (die om privacy reden wat op de achtergrond zal blijven) dat er altijd iemand thuis is voor de kinderen. Omdat het nu niet anders kan, werkt mijn man fulltime met wisselende diensten en werk ik tussen de bedrijven door. We werken naar een systeem waarbij we allebei 3 dagen de kost verdienen en we er toch samen fulltime voor de kinderen kunnen zijn.

Inmiddels hebben we 3 lieve jongens gekregen, die op dit moment 6, 9 en 11 jaar oud zijn. Mijn zoons gingen allemaal naar een Waldorf Waldkindergarten en nu naar de vrijeschool. Onze opvoeding is een mengelmoesje van verschillende opvattingen: doen wat voor ons werkt, de gezonde middenweg en met de antroposofie als inspiratiebron.

In mijn vrije momenten ben ik druk aan het knutselen zowel fysiek als digitaal. Ik ben wekelijks druk met dit blog Waldorf Inspiration (dat ik oorspronkelijk Everyday Mommyday noemde naar mijn thuismoederschap). Ik ben hoofdredacteur van het waldorftijdschrift Seizoener, werk als docent voor de Academie voor ouders in Zutphen, zing liederen in voor vrijeschoolliederen.nl en organiseer waldorfcursussen en evenementen zoals het Waldorf Festival.

Eveline ClignettIk hoop met deze website een plek te creëren, waar mensen naar toe kunnen die affiniteit of interesse hebben in mijn keuzes omtrent familieleven. Je kan hierheen om mijn blogs te lezen, om inspiratie, informatie, tips, tutorials en video's te vinden over opvoeding, onderwijs en het leven met de jaargetijden en de jaarfeesten.

Mei 2018 begon ik met dit blog en werk daar nog steeds elke dag met plezier aan. Wie ideeën heeft, tips of wat dan ook, mag mij altijd een berichtje sturen, leuk zelfs!

Veel plezier met struinen op deze site!
Eveline

11 reacties

 • Bart van Dam

  Wat leuk dit allemaal te zien en te lezen. We hadden laatst een reünie van Klankkleur en hebben toen je moeder nog herdacht. Heel mooie en goede herinneringen deelden we.
  Maar wat een klus deze site zo te maken en te verzorgen,
  een dikke 9.
  met hartelijke groet
  Bart van Dam,
  was indertijd euritmist in Klankkleur.

  • Eveline Clignett

   Ha Bart,
   Dank je wel voor je enthousiaste bericht! Ik weet nog wie je bent. Ik was als kind weleens mee naar de repetities van klankkleur. Fijn dat mijn moeder nog een plekje in jullie gedachten had bij de reünie!
   Een hele fijne adventstijd,
   Eveline

 • Jan-Hein

  Hallo Eveline
  Wat een professionele website! Indrukwekkend!

  Ik heb een vraag: heb je ook bladmuziek bij al je ingezongen liedjes, zodat ik ze met mijn gitaar kan oefenen?
  Alvast dank voor je antwoord

  Met vr groet
  Jan-Hein

  • Eveline Clignett

   Ha Jan-Hein!
   Dank voor je enthousiasme!
   Ik zal je even een mailtje sturen, dan kan je me laten weten wat je precies zoekt!
   Hartelijke groet, Eveline

  • Anne

   Hallo, vandaag pas heb ik je jouw podcasts en site ondekt. Een hele waardevolle aanvulling op mijn reis in de wereld van de antroposofie.
   Bedankt hiervoor.

   Lieve groet,
   Anne

 • Sabine

  Beste Eveline,

  Ik wil je bedanken voor t fijne Podcasts die je maakt over de antroposofie.
  T voedt me en maakt dat ik me ermee kan verbinden.

  Wens je je warme, lichte mens traliënde kerst en een gezond 2022 toe
  Sabine

 • Jantine de Lange

  Hallo Eveline,
  Ik snap dat je het heel erg druk hebt maar ik maak me een beetje zorgen over of het allemaal goed gekomen is met mijn aanmelding.
  Ik heb bv. afgelopen woensdag geen lijst binnen gekregen met de workshops die er allemaal zijn. Ook heb ik geen kaartje ontvangen of is bewijs van betaling tevens entreebewijs?
  Zou je me alsjeblieft even een berichtje kunnen sturen. Ik hoop dat er nog plaats is in een workshop met mijn voorkeur!

  Met vriendelijke groet, Jantine de Lange

 • Alex Van de Meulebroecke

  Dag Eveline,

  Ik werk op een woonzorgcentrum te Heverlee (Leuven België) en kwam je driekoningsliederen tegen.
  Ik zou die graag gebruiken als muziektherapeut.
  Iedere vrijdag speel ik piano met de bewoners en zingen ze liederen, voor het ogenblijk kerstliederen.

  Kun je mij de driekoningsliederen doorsturen als partituur?

  Met dank,
  Alex

 • Anne Barnhoorn- van Dalen

  Hallo,

  Ik kan mijn kaartje niet terugvinden in mail. Is het mogelijk om deze nogmaals te ontvangen.
  Ik kan altijd het betaald bewijs toesturen.

  Gr Anne

 • Hanneke

  Hallo Eveline, ik heb mee gedaan aan de lentepoets en wilde- heel laat- nog reactie geven. En alles nog eens terug lezen, maar ik zie dat dit niet meer kan. Is er nog een andere manier waarop ik mijn feedback kan geven, niet in het openbaar bedoel ik?( als jij dat op prijs stelt natuurlijk) En is er toch nog een manier waarop ik alles nog een kan lezen?
  vriendelijke groet,
  Hanneke

  • Eveline Clignett

   Ha Hanneke,

   Dank je voor je berichtje! Ja natuurlijk kan dat. Je kan mailen naar info(at)waldorfinspiration.com dan komt het bij mij aan. De lentepoetspagina’s sluiten altijd weer na 6 weken en gaan dan pas weer open met een nieuwe lentepoets.

   Hartelijke groet,
   Eveline

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder