Knutselen,  Waldorf Academie

Online knutselclub & Kunstzinnige ontdekkingsreis

Word je ook altijd zo enthousiast van al die mooie dingen die je ziet met waldorfcreaties, knutselprojecten, jaartafelmoois, schilderingen en tekeningen? Zou je ook wel eens dat soort dingen willen maken, maar lijkt het je te ingewikkeld om het zelf te doen of lukt het niet daar eens echt tijd voor te maken? Grijp nu je kans, want ik wil dat jou heel graag, laagdrempelig, online en eenvoudig leren. Meld je hier aan! 🙂

Zie hier de online knutselclub module 1 & 2 en onderaan de pagina de kunstzinnige ontdekkingsreis. 

Online knutselclub - module 1 & 2

NovemberIn deze online knutselclub leer ik je tijdens 10 video's, van elk ongeveer 1,5 uur, prachtige projecten te maken die passen bij de verschillende jaarfeesten en de jaargetijden. De cursus is zo opgebouwd dat je elke maand, van september tot juni, één project maakt. De opnames zijn gemaakt tijdens de cursussen die ik de afgelopen 2 jaar gegeven heb. Je ontvangt dus van mij van elk project twee terugkijkvideo's met instructies die je op je eigen tijd kan bekijken. Tijdens het knutselen deel ik ook graag inspiratie en achtergronden over de jaarfeesten. 

De praktische puntjes:

Wat gaan we maken? Dat is een beetje een verrassing. Je kiest voor een module. Module 1 is als het ware een eerste jaar met projecten en module 2 het tweede jaar. Als je heel nieuwsgierig bent; hier een lijstje met voorbeelden van de projecten:
Module 1: zo'n mooie pentagon lantaren als hiernaast te zien is, een feetjesmobiel, een transparant voor Pasen, een kiemkindje in een potje, dagen van de week poppetjes, een houtenplankje met drakenmotief, duifjes, vlinders van vilt, een engel voor de kersttijd en een ster zoals boven dit bericht te zien is.
Module 2: een draak van bijenwas, een zonnebloem, een adventsspiraal, een gevilt luciferdoosje, Moeder Aarde, een transparanten huis, een haas, zwaantjes, een bijenkorf met bijen en een midzomerkaars.

Materiaal: Materiaal verzorg je zelf of kan je bij mij bestellen. Je ontvangt een liefdevol ingepakt pakket vol cadeautjes voor jou! Spullen als lijm, kleurpotloden of een schaar hoop ik dat je zelf bij de hand hebt. 
Kosten:
 €75,00 voor de lessen per persoon. Wil je graag de materialen erbij ontvangen? Dan krijg je cursus en materiaal voor €150,00 inclusief verzendkosten. (Heb je al een keer meegedaan met exact de cursus waarvoor je je aanmeldt; dan kan je voor een vrijwillige bijdrage de linkjes naar de opnames krijgen of voor €75,00 de materialen inclusief opnames.)
Wanneer: Ik ben bezig alles voor na de zomer klaar te zetten, nog even geduld dus. Je ontvangt in september de link met opnames en je eventueel bestelde pakket met materialen. Wil je later instappen, dan kan dat mits ik nog materiaal op voorraad heb. Let op! De video's zijn tot juli 2025 te bekijken, daarna gaan ze offline. Helaas zijn hier geen uitzonderingen mogelijk. 

Moeilijkheidsgraad: Voor beginners en voor diegene die altijd genieten van knutselen.
Aanmelden: Meld je hier aan bij module 1 of module 2. Of laat je naam achter op de interesselijst.

Vele cursisten zijn je voorgegaan en ik heb alleen maar enthousiaste reacties gekregen. Kom je mee knutselen?
Het wordt fijn, dat weet ik zeker!

Cursus tips:
Een duik in de jaarfeesten, kijk eens hier bij de Online jaarfeestencursus
Liever in het echt met andere mensen aan de slag? Misschien is de Waldorf Academie iets voor jou. 

Kunstzinnige ontdekkingsreis

Zwarte krijtjesWil jij ook wel eens leren nat-in-nat te schilderen, leren hoe je vormtekeningen maakt en leren werken met waskrijt? Meld je aan! In deze online cursus help ik je tijdens 10 lessen (bij elke les twee video's van elk ongeveer 1,5 uur) op weg om kunstzinnig bezig te zijn. De cursus is zo opgebouwd dat je elke maand, van september tot juni, één avond tijd voor jezelf maakt. De opnames zijn gemaakt tijdens de cursussen die ik de afgelopen twee jaar gegeven heb. Je ontvangt dus van mij van elke lesavond twee terugkijkvideo's met instructies die je op je eigen tijd kan bekijken. Ik neem je aan de hand mee bij het maken van verschillende projecten, leer je technieken en vertel je over deze vrijeschoolse manieren van kunstzinnig werken. Alle lessen werken we op papier met krijt of waterverf. De eindresultaten zijn imperfecte kunstwerken die je kan zien als een stukje van wie jij bent en van jouw ontwikkeling op papier.

Deze cursus is een investering in jezelf. Een fijne manier om bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling. Extra leuk als tip voor vrijeschoolouders die nooit op een vrijeschool zaten. Maar ook voor beginnende docenten die uit het reguliere onderwijs komen of zij-instromers kan het leuk en nuttig zijn om eens zelf aan de slag te gaan voordat je voor de klas komt te staan. En last but not least is het gewoon heel fijn en een boost voor je eigen mentale gezondheid (of beter gezegd; voor de ziel) om kunstzinnig bezig te zijn. Waarom dat zo is, vertel ik je graag in de cursus. Lijkt je dit een goed idee, meld je graag aan!

De praktische puntjes:

Kosten:  €75,00 voor de lessen per persoon. (Heb je al een keer meegedaan, dan kan je voor een vrijwillige bijdrage de linkjes naar de opnames krijgen.)
Materiaal: Het materiaal voor deze cursus moet je zelf regelen of heb je misschien al in huis. We gebruiken stevig papier om te schilderen (anders gaat het te snel kapot), waskrijtstaafjes, blokjes, waterverf, kwast en lijm. Een gedetailleerde lijst volgt per mail. In samenwerking met Kleine Knoest heb ik drie pakketten materiaal samengesteld met 10 % korting - een minipakket, het basispakket en een complete set. Zo kan je het beste materiaal in één keer thuis bezorgd krijgen. Kijk hier voor de pakketten.
Wanneer: Je ontvangt na betaling binnen 2 weken de link met opnames. Let op! De video's zijn tot juli 2025 te bekijken, daarna gaan ze offline. Helaas zijn hier geen uitzonderingen mogelijk.
Moeilijkheidsgraad: Voor beginners en voor diegene die genieten van kunstzinnig bezig zijn.
Aanmelden: dat doe je het hele jaar door HIER!

Tijd voor jezelf maken!

Vrijeschool online VormtekenenHoe vaak doe je dat nou? Echt tijd nemen voor jezelf. We geven vaak veel geld uit aan materiële zaken, maar investeren in dingen die ons werkelijk, innerlijk goed doen vergeten we vaak. We hebben het druk en belanden menig avond uitgeput op de bank met de werkmail nog in de hand, zoekend op Netflix of gedachteloos scrollend op onze telefoons.

Met deze cursussen wil ik je graag tijd geven ter investering van jou. Online, zodat je nergens heen hoeft, maar toch samen verbonden en samen bezig zijn. De was kan even blijven liggen, de telefoon mag uit, even niet denken aan je werk of alles wat nog moet. En misschien legt je partner op deze avonden de kinderen op bed zodat jij tijd hebt thee te zetten (of een glas wijn in te schenken), iets lekkers te pakken, misschien een gezellig kaarsje aan te steken en om echt tijd te nemen voor jou. Creatief en kunstzinnig bezig zijn laadt je mentaal op, het geeft energie en aan het eind van de avond heb je ook nog iets moois in handen waar je trots op mag zijn!

Voelt het aan alsof je hier geen tijd voor hebt, dan is eigenlijk het moment daar om die tijd voor jezelf te maken. Investeer in jezelf en gun je deze momentjes! Ik zie graag je aanmelding tegemoet, welkom!

Liefs, Eveline

Waldorf Coaching flyer VS 5 - zonder afloop

5 reacties

 • Mirjam

  Ik heb meegedaan aan de cursus creatief met jaarfeesten. In onze organisatie zijn we steeds bewuster bezig met de jaarfeesten in de antroposofie. Deze cursus sluit daar, natuurlijk, uitstekend bij aan. Ik ben geen knutselaar eerder een sportief persoon maar wat heb ik genoten van de creatieve knutsels rondom de tijden van het jaar.
  Het gaf een bepaalde rust en het resultaat was ook nog eens leuk. Ik heb de cursus denk 2 x keer live meegedaan maar vaker achteraf, zo ook de laatste pinksterengeltjes die nu net af is. Dit was voor mij iets fijner. Zo kon ik de opname stop zetten wanneer ik langer nodig had(en terugkijken hoe deed ze het ook alweer 😉) en kon ik het moment bepalen wanneer ik de rust had om te knutselen. Voor mij werkte dit heel fijn. Op 1 knutsel na is het super geslaagd, alleen de ene laatste les 9 de vlinder die was niet naar mijn zin en dat vond ik wel lastig project. We hebben genoeg materialen meegestuurd gekregen dus ik heb de variatie nog gemaakt. Je hebt mij verreikt en ik hoop dit op de werkvloer door te geven zodat de kinderen er plezier uit kunnen halen.
  Een grote dank je wel!

 • Miranda M

  Ik heb beide modules (twee jaar) knutselclub gevolgd en 1 jaar ook de kunstzinnige ontdekkingsreis. Daarbij heb ik heel veel geleerd over de voor mij onbekende antroposofie, de vrije school en de jaarfeesten.

  Ik vond het fijn om tijd voor mezelf te hebben, om mijn oude jeugdliefde van het knutselen te herontdekken en nieuwe manieren en technieken te leren (zoals nat-in-nat, maar ook vormtekenen.)

  De diepere betekenis achter de knutsels en/of feesten heeft mij verrast en heeft mijn gezin verrijkt. We staan nu vaker stil bij logische/natuurlijke vieringen en overgangen.

  Ik bedank je graag, Eveline voor jouw kennis en je plezier. Je hebt mij een stukje dichter bij de natuur en mezelf gebracht!

 • Marian

  Sorry, Eveline , je cursus ziet er prachtig uit, dus ik dacht: leuk, nog een keer genieten. Maar als oud-vrijeschooljuf heb deze werkjes natuurlijk al vele keren gemaakt.
  Dus ik doe NIET MEE aan de cursus!
  Als je deze knutsels nog nooit gemaakt hebt is €75,- niet te veel. Succes dus voor alle deelnemers!
  Met een hartelijke groet van
  Marian Bombaij

 • Lut Jacobs

  Beste Eveline,

  Indien mogelijk, zou ik graag uw nieuwsbrieven ontvangen.

  Ze zijn zo mooi!

  Ik werk in een steinergeïnspireerde kleuterschool.

  Met vriendelijke groeten,

  Lut Jacobs

  • Eveline Clignett

   Ha Lut,

   dank je voor je compliment. Ik probeerde je mailadres aan de lijst toe te voegen, maar je hebt een bepaalde instelling, waardoor je je niet op mijn nieuwsbrief kan abonneren. Je kan het zelf nog eens proberen. Rechts op mijn pagina zie je een vakje waar je je mailadres kan invoeren, wellicht dat het je zelf wel lukt. Succes!

   Groetjes, Eveline

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder