De beste tips,  Jaarfeesten

In het midden van de zomermaand!

Waar blijft de zon lieve mensen?

Komende zaterdag en zondag is het Waldorf Festival en ik kijk elke dag wel drie keer hoe het weer zal worden. Ik hoef geen 35 graden zoals afgelopen jaren, maar een beetje zon lijkt me toch wel fijn en passend bij een zomers feest. Gelukkig blijft het vooral droog! Mocht je nog zin hebben om te komen, dan kan je nog een kaartje reserveren of spontaan op de dagen zelf vanaf een uur of 13 uur langskomen voor een snuffelprijsje.

Midzomerfeest

Voor mij hoort eerder dit beeld bij midzomer ☀️:

Eentje van Margo

Vanuit de diepte van de ziel stralen aarde en mens de innerlijke zonnestralen naar buiten. De vurige vlammen laaien hoog op tot de vuurtongen zelfs de zon raken - de spiegel van ons aardse vuur. De dagen zijn op zijn langst en de nachten warm en kort. De natuur straalt met haar kleurige zomerkleed met de zon mee - alles bloeit en groeit in overvloedigheid. We genieten van lange avonden, van het buiten zijn, van dansen en zingen, van de onbezorgde lome zomerse dagen die nooit tot een einde lijken te komen. En toch. Het keerpunt is onherroepelijk. Want hoe hoog we ook vliegen, hoe ver onze reislust ons ook drijft en hoe volledig we in onze uitademing genieten van oneindigheid, er klinkt in ons de roep om ook weer terug te komen. Terug naar het middelpunt, terug naar binnen, terug naar de wegen die ons verder voeren op ons levenspad. 

Gedragen door vurig enthousiasme neem je de sprong over het vuur. Je voelt de warmte het lichaam doordringen, maar het vuur blijft onder je. Strek je armen uit naar de kosmos en vul je met inspiratie uit andere werelden. De spong is gelukt en de poort naar een nieuwe fase staat open om naar binnen te gaan.

Thema's en feesten van en rond midzomer zijn: Litha, Sint Jan , Keti Koti, dit jaar ook het offerfeest, vuur, overgang, zomerzonnewende, begin zomervakantie, bloemenkrans, zomerspelletjes, getuigschriften, keerpunt, uitademing, natuurwezens, dansen, muziek, in de natuur, zon, midzomernacht, midzomersnachtdroom, lucifer, terugkeren in jezelf.

Het is zomer, volop zomer.
Ik geef mij over aan de Zon
en aan de schoonheid van de wereld.
Ik voel mijn eigen mensen-ik opgaan in de grote wereld:
ik verlies mijzelf, én ik vind mijzelf.

R.Steiner

Plannen

Terwijl de zomervakantie steeds dichterbij komt en de herfst met nieuwe plannen op een laag pitje staat, wil ik je toch graag even volgend plaatje laten zien met leuks voor in de agenda.

Ben je erbij?

Dit moois wacht op jou. Waldorf Academie, Waldorf cursussen, Adventfair en Blijmarkt. De nieuwe knutselcursussen komen in juli online.

AViN

Sinds kort ben ik betrokken bij de Antroposofische Vereniging. Waar ik tot vorig jaar herfst er nog niets van moest weten (mijn beeld was eerlijk gezegd stoffig en wereldvreemd) is mijn houding (en beeld) momenteel veranderd en tegenwoordig vooral vol zin om dat veroordelende beeld van mij (dat vast ook voor veel van jullie lezers geldt) aan te passen naar de realiteit van nu. We creëren namelijk de realiteit zelf door op afstand te blijven of mee te doen. Ik geloof in mee doen! Dat meedoen resulteert momenteel in enorm leuke plannen en interessante gesprekken - ook spannende gesprekken waarin ik andere meningen tegenkom of heel gewaagd mijn zienswijze probeer weer te geven (terwijl ik dat eigenlijk niet durf, want 'hoeveel weet ik nou eigenlijk?').

Samen doen!

Op 29 juni wil een projectgroep graag aan de slag met jou om verder te bouwen aan een toekomstbestendige vereniging. Dat gaat niet over 1 nacht ijs, dus je zin om bij te dragen aan de discussie en het samen doen! op deze werkdag is heel welkom. Ik ben er ook bij en hoop je daar te ontmoeten. Aanmelden doe je hier!

MENS! Festival

In de grote wens naar een succesvolle samenwerking in het antroposofische veld, een uitnodigende houding naar de wereld en een proactieve deelname aan de maatschappelijke discussie, wil de Antroposofische Vereniging in Nederland een reuze festivalspektakel organiseren. Op de planning staat het Hemelvaartweekend van 2025 (30&31 mei 2025) waar op vrijdag en zaterdag het uitgestrekte landgoed De Reehorst omgetoverd zal worden tot een event vol belevenissen, workshops, muziek, lekker eten, verdiepende forums, lezingen, inkijkjes in de praktijk en levendige gezelligheid. Jong en oud is uitgenodigd om een stralende dag mét inhoud te beleven. Het bijzondere aan dit event is dat het een samenwerking zal zijn van alle antroposofisch geïnspireerde organisaties die onderdeel zijn van dit enorme netwerk. We willen samenwerken, elkaar in het zonnetje zetten zodat we, goed georganiseerd, iedereen kunnen laten zien en uitnodigen om te beleven wat voor moois de antroposofische werkgebieden in huis hebben. Het terrein zal zo onderverdeeld worden dat alle werkgebieden goed zichtbaar kunnen zijn: Opvoeding & onderwijs, Kunst & cultuur, Zorg & welzijn, Landbouw & voeding, Economie & samenleving en Zingeving & ontwikkeling. Antropia geeft ruimte voor binnenactiviteiten en de ontmoeting tussen alle werkgebieden.

Bij deze dus de zeer hartelijke uitnodiging om aan boord te stappen van dit grote event! Zet de datum in de agenda en zorg dat jij en/of de organisatie waar jij voor werkt aanwezig kan zijn op 30 en 31 mei 2025. Willen we dit grootse plan tot uitvoering brengen, dan hebben we flink wat handen nodig - vele handen maken licht werk. Heb je organisatorisch talent? Zin om mee te denken over een sprankelende inhoud of een uitstekende PR? Heb je een goed idee over hoe we qua beeld dit het beste de wereld in kunnen sturen? Meld je graag aan via evelineclignett@antroposofie.nl Alle beetjes helpen! Draag jij bij aan dit festivalsucces? Graag!

Zo en nu ga ik hopen dat de zomer snel komt en verheug ik me je hopelijk dit weekend in Driebergen te ontmoeten! Mocht ik je daar niet zien, dan verheug ik me op een ander moment na de zomer. En dan wens ik je alvast een heerlijke zomertijd toe!

Zonnige groet! Eveline ☀️

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder