Slot Sofenstein
Gastblog

Slot Sofenstein

Je kent het vast, dat je aan het einde van je rondje supermarkt met je kind langs het tijdschriftenschap loopt en ze doelgericht afstappen op de felgekleurde kaften. Tekenfilmprinsessen, bouwsteenninja’s, bontgekleurde pony’s en hondensuperhelden. Nog voordat je ‘Nee lieverd, dat hebben we echt niet nodig vandaag’ hebt kunnen zeggen, zit het boekje al tussen gretige knuistjes geklemd. Vaak in een plastic hoesje om de plastic snuisterijen vast te houden die je er steevast bij ‘cadeau’ krijgt.

Je kent het vast, van toen je zelf nog kind was. Hoe opgewonden je was als je de brievenbus hoorde kletteren. Een adressticker met jóuw naam erop. En dan met je Donald Duck of welkanderboekjedanook op de bank. Benen over de rugleuning en kom maar op met die verhalen, de puzzels, de raadsels, de moppen.

Vandaag laat ik jullie graag kennismaken met het tijdschrift Slot Sofenstein! Deze keer dus geen inhoudelijk artikel maar een tip, omdat ik het de makers van dit tijdschrift erg gun dat ze gevonden en gezien worden.

En wellicht gun jij je kind dat ook - een venster op de wereld, waarin het kind zowel zichzelf herkent als kennismaakt met allerlei nieuws en spannends. Slot Sofenstein is het tijdschrift waar jij als ouder ook (echt!) blij van wordt. Omdat de inhoud aansluit bij wat jij wellicht net zo belangrijk vindt in de opvoeding als wij. Omdat er op een speelse en toegankelijke manier een glimp geboden wordt op het leven en de wereld. Ow, en had ik al verteld dat het eerst en vooral gewoon een beeldschoon allemachtig prachtig bewaartijdschrift is?

Slot Sofenstein is het ambachtelijk gemaakte antwoord op alle snelle gooimaarweg-boekjes en hapsnap-filmpjes. Het allereerste sofische kindertijdschrift van Nederland. ‘Ambachtelijk’ klinkt misschien wat ouderwetsig belegen, maar voor ons betekent het dat we de tijd nemen om iets écht moois te maken. In deze gehaaste tijd is dat bijna een statement, en zo voelt het ook wel een beetje. We werken met schrijvers, fotografen en illustratoren die hun vak verstaan. Hun liefde en kunde voor taal, beeld en tekeningen spat van elke pagina af. Dat vóel je. Dat voelt je kind.

Een tijdschrift voor dromers, doeners en denkers tussen de 4 en 12 jaar. Met liefde en aandacht gemaakt. Liefde voor elkaar en de wereld in al haar allemachtige diverse pracht. Voor de natuur en haar seizoenen. De hofhouding van Slot Sofenstein is niet van de dikerbovenop-lesjes, we geloven in de kracht van verhalen en vertrouwen erop dat kinderen een aangeboren motivatie hebben om de wereld te verkennen. Nieuwsgierig en vol be- en verwondering over alles om hen heen.

Interesse? Klik HIER voor een abonnement of ga naar de website van Slot Sofenstein.

Een abonnement regelen doe je reuzesnel HIER!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder