Sneeuwvlokjes mobiel Iliasofia
Knutselen

Sneeuwvlokjes mobiel

Welkom bij dit fijne knutselhoekje!

Snow Jaartafel mobiel

Wat is het toch heerlijk om creatief bezig te zijn, vind je niet? Vanaf vandaag zal je bij Waldorf Inspiration af en toe meegenomen worden naar dit knutselhoekje van Chloë van Klein WaldorfKind. Met als primeur vandaag een sneeuwklokjes mobiel.

Leestip: Online cursussen: Creatief met de jaarfeesten & De kunstzinnige ontdekkingsreis.

Een sneeuwvlokjes mobiel maken is een gemakkelijke viltactiviteit waarbij kinderen ook graag helpen. Vanaf 2 jaar kun je kinderen al betrekken bij deze activiteit. Lees hieronder de fijne werkbeschrijving met mooie foto's.

Veel plezier!

Wat heb je nodig voor de sneeuwvlokjes?
Witte wol
Groene zeep (andere zeep kan ook)
Bubbeltjes plastic
Handdoeken
Kom met warm water

Wat heb je nodig voor de mobiel?
Wilgen takken (of een houten cirkel)
Schaar
Wit draad
Naald

Tip: Koop de materialen bij de mooiste stenen winkels of online winkels van Nederland.

Knutselen sneeuwvlokjes mobiel

Als eerst kun je de cirkel van wilgen takjes maken. Je hebt hiervoor afhankelijk van de grootte van je mobiel 5 takken voor nodig. Het begin is even wat lastig maar zodra je een basis hebt kun je gemakkelijk verder vlechten. Je wikkelt als het ware het ene takje om het andere takje heen tot dat je een stevige cirkel hebt.

Knutselen sneeuwvlokjes mobiel

De uiteinden van uitstekende takken knip je af. Je kunt de cirkel vaak nog makkelijk in een ronde vorm duwen, doe dit het liefst voordat je de stukken die uitsteken afknipt.

Knutselen sneeuwvlokjes mobiel

Je kunt nu aan de sneeuwvlokjes beginnen. Pak een plukje wol tussen je vingers en wikkel deze tot een bolletje. De grote maakt niet echt uit, het kan best leuk zijn verschillende soorten grootte sneeuwvlokjes te maken.

Knutselen sneeuwvlokjes mobiel

Leg op tafel de handdoeken met daarop het bubbeltjesplastic (geen must maar handig om je balletje overheen te kunnen wrijven of rollen tijdens het vilten). Dompel het balletje wat nu nog wat los in elkaar zit in het warme water waar je het stuk zeep even in hebt laten weken en kneed als het ware zachtjes de wol wat in elkaar.

Knutselen sneeuwvlokjes mobiel

Zorg dat het balletje goed begint te soppen. Je kunt nu steeds makkelijker gaat wrijven en rollen russen je handen of over het bubbeltjes plastic zodat het balletje steeds steviger wordt. Maak een aantal balletjes. Als je alle balletjes zo hebt gevilt spoel je ze af met warm water en knijp je de balletjes uit.

Knutselen sneeuwvlokjes mobiel

De witte draad mag aan 3 punten van de cirkel bevestigd worden die uitkomen op 1 lange draad waar je de mobiel mee op kunt hangen. Nu kun je de sneeuwvlokjes aan een draadje vastmaken zodat je hem aan de wilgencirkel op kunt hangen.

Knutselen sneeuwvlokjes mobiel

Als je alle sneeuwvlokjes hebt opgehangen wikkel je witte wol om de cirkel heen. Zo lijkt het net een wolkje waar de sneeuwvlokjes uit verschijnen. Na een aantal laagjes kun je de wol ook nog een klein beetje uit elkaar trekken zodat de cirkel nog iets pluiziger wordt.

Knutselen sneeuwvlokjes mobiel

 Het resultaat zien we graag tegemoet.
Je kan ons natuurlijk taggen op social media: @waldorfinspiration en @klein_waldorfkind

Veel plezier met het maken van deze sneeuwvlokjes mobiel!

2 reacties

 • Judith

  Wat ziet dat er leuk uit! Dit lijkt me een leuke activiteit om samen met mijn peuters te doen. Maar waar haal ik dat fijne witte wol vandaan?

  Groetjes Judith

  • Eveline Clignett

   Ha Judith,

   Ik heb in te tekst, onder de benodigdheden 2 linkjes toegevoegd met tips waar je alles kan kopen. Onder de producten zelf zit ook een linkje direct naar de blauwe reus.

   Veel succes ermee, Eveline

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder