Cursus Waldorf Inspiration
Waldorfcoaching

Online cursus – Kunstzinnig & Creatief

Word je ook altijd zo enthousiast van al die mooie plaatjes die je op internet ziet met vrijeschoolse creaties, knutselprojecten, jaartafelmoois, schilderingen en tekeningen? Zou je ook wel eens dat soort dingen willen maken, maar lijkt het je te ingewikkeld om het zelf te doen of lukt het niet daar eens echt tijd voor te maken?

Grijp nu je kans, want ik wil dat jou heel graag, laagdrempelig, online en eenvoudig leren! Ik ben reuze enthousiast en mij lijkt het super om jou hierin mee te nemen! Wat bied ik aan:

Cursus 1 - Het creatief pakket

NovemberIn deze zg. antroposofische knutselclub bied ik 10 online lessen aan tussen september 2021 en juni 2022. Elk van de tien avonden maken we iets moois creatiefs, dat ook jij prima gaat kunnen maken en wat past bij de jaartafel of tijd van het jaar. We werken met verschillende materialen en technieken van wol en papier tot naaien en vouwen. Voor (bijna) elke cursusavond stuur ik je een pakketje per post met materiaal en een link naar een privé Waldorf hoekje op YouTube, waar ik online met jou en de andere deelnemers aan de slag ga. Terwijl we lekker werken zal ik alles uitleggen, vragen beantwoorden én wat vertellen over de jaarfeesten op ons pad zo samen door het jaar heen. De opname van de avond is later terug te kijken, mocht je een keer onverhoopt niet kunnen of halverwege de avond naast je kind in slaap vallen.

Het wordt fijn, dat weet ik zeker! Denk jij dat nou ook, dan kan je je aanmelden door mij een mailtje te sturen.

De praktische puntjes:

Kosten: 25€ als je een enkele les wil volgen (exclusief 4€ verzendkosten) of 200€ voor een heel jaar (betalen in 4 termijnen is bij uitzondering aan te vragen).
Data: 21.09.2021 / 18.10.'21 / 09.11.'21 / 13.12.'21 / 11.01.'22 / 31.01.'22 / 08.03.'22 / 11.04.'22 / 03.05.'22 / 30.05.'22
Tijd: We beginnen altijd om 20 uur. De eindtijd is ongeveer 21.30, maar dat hangt ook erg af van hoe vlot er gewerkt wordt, of ik veel te vertellen heb over de feesten en of er veel vragen zijn 🙂
Materiaal: Een paar dagen voor de les ontvang je een pakketje met benodigdheden. Spullen als lijm, kleurpotloden of een schaar hoop ik dat je zelf bij de hand hebt. Ik zal altijd op tijd laten weten welke materialen handig zijn.
Moeilijkheidgraad: Voor beginners en voor diegene die altijd genieten van knutselen.
Aanmelden: De cursus is bijna vol. Stuur je me even een berichtje naar info@waldorfinspiration.com om te kijken of er nog een plekje is?

Cursus 2 - Het kunstzinnig werken pakket

Zwarte krijtjesWil jij ook wel eens leren nat-in-nat te schilderen, leren hoe je vormtekeningen maakt en leren werken met waskrijt? Meld je aan bij deze cursus! Tien avonden ga ik in een privé Waldorf hoekje op YouTube, online met jou en de andere deelnemers aan de slag (linkje krijg je via mail toegestuurd). We werken ieder voor zich en toch samen verbonden. Ik neem je aan de hand mee, leer je technieken, beantwoord vragen, help en vertel je over deze vrijeschoolse manieren van kunstzinnig werken. Alle lessen werken we op papier (met krijt of waterverf), de eindresultaten zijn imperfecte kunstwerken die je kan zien als een stukje van wie jij bent en van jouw ontwikkeling op papier.

De opname van de avond is later terug te kijken.

Deze cursus wordt ook zo fijn. Vooral interessant voor hen die nooit op een vrijeschool zaten en dit soort werken eens zouden willen leren en ervaren. Maar ook voor beginnende docenten die uit het reguliere onderwijs komen of zij-instromers kan het leuk en nuttig zijn om eens zelf aan de slag te gaan voordat je voor de klas komt te staan. En last but not least is het gewoon heel fijn en een boost voor je eigen mentale gezondheid (of beter gezegd, voor de ziel) om kunstzinnig bezig te zijn. Waarom dat zo is, vertel ik je graag in de cursus! Lijkt je dit een goed idee, meld je graag aan per email.

De praktische puntjes:

Kosten: 20€ als je een enkele les wil volgen of 175€ voor een heel jaar (betalen in 4 termijnen is bij uitzondering aan te vragen).
Data: 27.09.2021 / 27.10.'21 / 08.11.'21 / 15.12.'21 / 10.01.'22 / 09.02.'22 / 07.03.'22 / 06.04.'22 / 25.04.'22 / 18.05.'22
Tijd: We beginnen altijd om 20 uur. De eindtijd is ongeveer 21.30 uur.
Materiaal: Het materiaal voor dit pakket moet je zelf regelen of heb je misschien al in huis. We gebruiken stevig papier om te schilderen (anders gaat het te snel kapot), waskrijtstaafjes, blokjes, waterverf, kwast en lijm. Een gedetailleerde lijst volgt per mail. In samenwerking met Kleine Knoest heb ik drie pakketten materiaal samengesteld met 10 % korting - een minipakket, het basispakket en een complete set. Zo kan je het beste materiaal in 1x alles thuis bezorgd krijgen. Kijk hier voor de pakketten.
Moeilijkheidgraad: Voor beginners en voor diegene die genieten van kunstzinnig bezig zijn.
Aanmelden: De cursus is bijna vol. Stuur je me even een berichtje naar info@waldorfinspiration.com om te kijken of er nog een plekje is?

Losse lessen volgen

De inhoud van het programma is nog grotendeels een verrassing. Voor cursus 1 passen de pakketjes bij de jaargetijden en jaarfeesten. Bij cursus 2 wissel ik de verschillende technieken af. Wil je losse lessen volgen dan kan dat op twee manieren. Via mijn Instagram account zal ik elke keer van te voren een oproepje doen. Je kan zelfs zonder Instagram vanaf hier even kijken. Heb je geen Instagram, lukt het niet of vind je het gewoon handig dan mag je mij mailen, dan maak ik een maillijst en stuur ik je elke keer een uitnodiging.

Een klein beetje een idee krijgen wat we gaan doen? In Cursus 1 beginnen we met een houten kaartenplankje voor Michaël, in de les 2 schilderen we ter voorbereiding op les 3 waarin we een pentagon lantaren gaan maken en in les 4 maken we een engel van wol.
In cursus 2 beginnen we met een introductie van het vormtekenen, is les 2 maken we een geleide tekening aan de hand van een verhaal en in les 3 introduceer ik het nat-in-nat schilderen en met het resultaat daarvan maken we in les 4 kerst/kunstkaarten.

Tijd voor jezelf maken!

Vrijeschool online VormtekenenHoe vaak doe je dat nou? Echt tijd nemen voor jezelf. We geven vaak veel geld uit aan materiële zaken, maar investeren in dingen die ons werkelijk, innerlijk goed doen vergeten we vaak. We hebben het druk en belanden menig avond uitgeput op de bank met de werkmail nog in de hand, zoekend op Netflix of gedachteloos scrollend op onze telefoons.

Met deze cursussen wil ik je graag tijd geven ter investering van jou. Online, zodat je nergens heen hoeft, maar toch samen verbonden en samen bezig zijn. De was kan even blijven liggen, de telefoon mag uit, even niet denken aan je werk of alles wat nog moet. En misschien legt je partner op deze avonden de kinderen op bed zodat jij tijd hebt thee te zetten (of een glas wijn in te schenken), iets lekkers te pakken, misschien een gezellig kaarsje aan te steken en om echt tijd te nemen voor jou. Creatief en kunstzinnig bezig zijn laadt je mentaal op, het geeft energie en aan het eind van de avond heb je ook nog iets moois in handen waar je trots op mag zijn!

Voelt het aan alsof je hier geen tijd voor hebt, dan is eigenlijk het moment daar om die tijd voor jezelf te maken. Investeer in jezelf en gun je deze momentjes! Ik zie graag je mailtje tegemoet, welkom!

Liefs, Eveline

N.B. Deelnemers van de Academie voor Ouders in Zutphen zullen misschien te maken krijgen met wat overlap. Voor hen bied ik een uitzondering aan. Als je cursus 1 boekt en er overlap plaatsvindt, mag je gratis een les volgen van cursus 2. Laat je mij even weten als je als AvO deelnemer gebruik wilt maken van dit aanbod?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: