Heiligenachtenreis – Nacht 10

Opdracht voor 3 januari:

Verbinding

12 Heilige NachtenVoor de opdracht voor morgen heb ik weer eens een diepgaande vraag voor je. Voor de één zal het antwoord snel te geven zijn, voor de ander is het meer een gevoel dan dat er woorden voor zijn en weer een ander zal het niet goed weten. Voor deze nacht wil ik je vragen te zoeken naar jouw verbinding met het grotere geheel. Waar maak jij deel van uit? Is dat iets goddelijks, spiritualiteit, alomvattende liefde, een energie, niets of iets anders?

Je doet waarschijnlijk met een goede reden mee aan deze 12 Heilige Nachtenreis. Je wilde reflecteren, in het heden staan en vooruit kijken naar de toekomst. De dromen begeleiden je op deze weg, al dan niet in verbondenheid met de persoonlijke of door mij gegeven thema's waarmee je bezig bent. We beleven deze 12 Heilige Nachten omdat wij als mens verbonden zijn met iets groters. Maar wat is dat precies?

Ik wil je vragen om morgen op te schrijven of te verbeelden wat jou verbindt met het grote geheel. Wat heb je er voor nodig om je werkelijk te verbinden met dat grotere geheel of is daar niets voor nodig? Is er een moment geweest in je leven dat je je uitermate sterk verbonden voelde met dit grotere waarvan jij deel van uitmaakt. Heb je een ervaring gehad, een boek gelezen, een film gezien, een gedicht gehoord, een podcast, een documentaire, een dans, een dienst, een gesprek, een schilderij, ... waarbij je dacht ja dit! Dit is waar het volgens mij allemaal om draait, dit is de verbinding van alles.

De kunst bij deze opdracht is om niet alleen in het intellectuele te blijven, maar ook te kijken of je die verbinding werkelijk kan voelen. Ik wens je daar heel veel plezier bij!

Een nacht vol wonderlijke dromen gewenst!

Audiobericht: