De jaarcyclus met 8 feesten!

Naar aanleiding van het artikel: Die jaarfeesten - kan dat niet anders? ontstond de behoefte om te werken aan een hernieuwde blik op de jaarfeesten zoals die graag op waldorfscholen worden gevierd. Hier vind je nu een stukje van het proces dat bij lange na nog niet klaar is. Graag neem ik je mee in de cyclus van het jaar met acht momenten van feest. Eentje van Margo maakte de prachtige beelden daarbij. Blijf deze pagina in de gaten houden en volg het proces. Je bent ook van harte uitgenodigd om mee te denken, te maken en te schrijven.

Klik op de verschillende afbeeldingen en lees over de feesten.

Vol verlangen kijk ik naar de horizon. Komt de zon al terug? De aarde lijkt nog in een diepe slaap, maar toch... Lees verder!

Kijk daar! Die eerste groene sprietjes weten hun weg al te vinden. Omhoog uit de donkere aarde, omhoog naar buiten... Lees verder!

Zie je dat witte duifje in de lucht vliegen? De witte vogel is een bijzondere boodschapper van de spirituele wereld. Ver boven land... Lees verder!

Vanuit de diepte van de ziel stralen aarde en mens de innerlijke zonnestralen naar buiten. De vurige vlammen laaien hoog op tot... Lees verder!

De zinderende hitte maakt ons loom en langzaam. Het werk op het land om de eerste oogst binnen te halen is zwaar, maar het meertje... Lees verder!

Aarde droeg het in haar schoot, zonlicht bracht het rijp en groot! Het is tijd voor het grote herfstfeest. Wees welkom....Lees verder!

Donker is de aarde, duister overal, maar het licht van de zomer dragen we ons hart met ons mee...Lees verder!

In het diepste en donkerste moment van de winternacht gebeurt een wonder. Wees heel stil en loop op zachte zoeten de spiraal naar binnen...Lees verder!