De jaarcyclus met 8 feesten!

Welkom op deze acht jaarfeesten pagina!

De plaat die je in handen hebt, is gemaakt door Eentje van Margo. Samen sloegen Margo en ik de handen ineen om via beeld en tekst je mee te nemen in de cyclus van het jaar met acht momenten van feest!

Klik op de verschillende afbeeldingen en lees over de feesten.

Vol verlangen kijk ik naar de horizon. Komt de zon al terug? De aarde lijkt nog in een diepe slaap, maar toch... Lees verder!

Kijk daar! Die eerste groene sprietjes weten hun weg al te vinden. Omhoog uit de donkere aarde, omhoog naar buiten... Lees verder!

Zie je dat witte duifje in de lucht vliegen? De witte vogel is een bijzondere boodschapper van de spirituele wereld. Ver boven land... Lees verder!

Vanuit de diepte van de ziel stralen aarde en mens de innerlijke zonnestralen naar buiten. De vurige vlammen laaien hoog op tot... Lees verder!

De zinderende hitte maakt ons loom en langzaam. Het werk op het land om de eerste oogst binnen te halen is zwaar, maar het meertje... Lees verder!

Aarde droeg het in haar schoot, zonlicht bracht het rijp en groot! Het is tijd voor het grote herfstfeest. Wees welkom....Lees verder!

Donker is de aarde, duister overal, maar het licht van de zomer dragen we ons hart met ons mee...Lees verder!

In het diepste en donkerste moment van de winternacht gebeurt een wonder. Wees heel stil en loop op zachte zoeten de spiraal naar binnen...Lees verder!