De beste tips,  Jaarfeesten

Dans in de mei!

Lentedans jaarfeesten vrijeschool
Eentje van Margo

Zie je dat witte duifje in de lucht vliegen? De witte vogel is een bijzondere boodschapper van de spirituele wereld. Ver boven land en zee voelt de vogel zich vrij tussen de wolken. Ze brengt nieuws uit andere werelden naar de aarde toe - ze verbindt de geestelijke wereld met de aarde waarop ook wij mensen mogen leven. Zo hoog als haar vlucht is, zo omhoog naar de hemel rijkt ook de plantenwereld. Nu ruikt alles nog lentefris en is de aarde lichtend kleurig, maar als je om je heen kijkt dan voel je de natuur zich uitrekken en uitstrekken steeds verder en verder richting de zon.

Wees welkom op het huwelijksfeest van Moeder Aarde en Vader zon. Dans de liefdesdans van het leven in deze bloeiende meimaand. Pak je eigen kleur lint van de meiboom - volg je eigen levenspad, maar weet je in de top verbonden met je medemens en alles wat er op aarde leeft.

Walpurgisnacht

De nacht van 30 april op 1 mei is een bijzondere nacht, het is namelijk Walpurgisnacht, ook wel de dans in de mei genoemd. Hier een paar steekwoorden, die deze en komende (jaarfeesten)tijd samenvatten: Beltane, Pinksteren, Walpurgisnacht, Meifeest/Mayday, Hemelvaart, huwelijk, bevruchting, paring, meiboom, wit, duiven. Vader Zon, Moeder Aarde, mannelijke & vrouwelijke, maanstonden en zaad, inspiratie, vurige tongen, vervuld worden, enthousiasme, papieren bloemen, kleuren en spirituele wereld. Wat al die termen betekenen? Wil je meer weten over de feesten? Klik op bovenstaande linkjes, ik vertel je alles!

Nieuwtjes

Er is veel gaande en veel te doen in Waldorf Inspirationland 🙂 Ik neem je even mee langs een paar puntjes!

Waldorf Academie
Vanaf september starten weer 7 locaties met de Waldorf Academie. Meld je nu al HIER aan voor het basisjaar of een verdiepend jaar in Breda, Rotterdam, Leiden, Zeist, Leeuwarden en Almere. In Lelystad start een nieuwe academie die ook gauw beschikbaar komt. Nog niet zeker, maar wel heel nieuwsgierig? Zet je HIER op de interesselijst.

Waldorf festival
Natuurlijk heb je al je kaartje gekocht voor het festival en deze feestelijke en zomerse netwerk-, scholings- en kraampjesdag. Kom genieten van workshops, muziek, gezelligheid, lekker eten, ontspanning, interessante lezingen en veel meer! Nog geen kaartje? Gauw regelen natuurlijk. Nog geen workshops/lezingen geregeld? Ook gauw doen, want de gewilde plekjes gaan snel en dat is natuurlijk de eer van het festival. Zo heb je voor een kleine prijs een inhoudelijke genietdag!

Samenwerkingen met de AViN (Antroposofische Vereniging)
Mijn samenwerking met de antroposofische vereniging groeit. En dat vind ik reuze leuk! Lees HIER een verslag van de ontmoetingsdag die ik laatst mede mocht vormgeven. In datzelfde verslag lees je alles over vervolgplannen - de ALV, een netwerkdag en een reuze festivalspektakel eind mei 2025 waar iedereen bij wil zijn! Kom je lezen?

Waldorfcursussen
Vanaf september starten weer nieuwe online en offline opties voor de Waldorf Academie. De knutsel- en kunstcursussen kan je HIER bekijken. Je kan je nu al aanmelden voor een eenvoudige instap-uitnodiging van het zesvoudige pad. Kijk maar HIER.

Toekomstplannen

In de planning voor de komende tijd zitten: meer Waldorf Academies in het land (jij vraagt, wij draaien 😉 ) , meer samenwerkingen met (afdelingen van) de Antroposofische Vereniging, een community podcast (ja hier heb ik jou nodig!), online WaldorfTalks en een online antroposofie leesclub. Als abonnee op de nieuwsbrief ga ik je op de hoogte houden en mis je niets!

Fijne dans in de mei!
Eveline

Save the dates:
15&16.06.2024 in Driebergen Waldorf Festival
25.08.2024 bij de Noordertuin Utrecht Blijmarkt (rommelmarkt)
24.11.2024 in Almere Waldorf Adventfair
26.01.2025 Netwerkdag Antroposofische Vereniging in Zeist

Hemelvaart 2025 een festivalspektakel met de AViN

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Waldorf Inspiration

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder