Ster 9

Vandaag ontvang je ster 9 van onze 12 sterrennachten. De bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Het is een uitdaging om met donkere kleuren een ster te maken, met teveel vouwen wordt het gauw te donker en zijn de vormen niet meer zichtbaar. Maaike heeft een ster ontworpen met brede punten, die samengeplakt op twee vierkanten lijken. Interessant hoe de vormen optisch veranderen. Voor deze ster heb je vier grote vellen paars papier nodig, die ieder in tweeën gesneden worden. Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Maagd.

Maagd - het zonneteken van 22 augustus tot 21 september

Jungfrau Maagd Buik/Spijsvertering Ik-zin Fenomenalisme Letter B, P

Hierboven zie je het teken van Maagd met als bijbehorende deugd beleefdheid. Werk je aan de deugd van Maagd, dan werk je ook op het gebied van de ik-zin en fenomenalisme. Men zegt dat het doorwerkt in je buik en spijsvertering. De euritmische klank bij Maagd zijn de letters B en P. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Beleefdheid wordt een daad van het hart.

Beleefdheid is de deugd van vriendelijke terughoudendheid, die probeert de juiste relatie te vinden met een bepaalde persoon of sociale situatie. Dit is echter precies wat de spijsverteringsorganen doen wanneer ze voedsel voorzien van de hoeveelheid enzymen en spijsverteringssappen die nodig zijn om het binnenkomende voedsel zo goed mogelijk te verwerken. Als dit wordt beoefend, kan er een nieuwe vorm van tact ontstaan die niets te maken heeft met berekening of conventie, maar een uitdrukking is van oprechte hartelijkheid: de daad van het hart.

Maagd in steekwoorden vanuit de astrologie: realiteit, details, secuur, kritische blik, controle, perfectionisme, soms hypochonder, analyseren, geordend, bescheiden, verzorgend, dienstbaar. Neem ook genoeg tijd voor rust in al je ijverige werken.