Ster 8

Het nieuwe jaar is begonnen! Alle goeds en veel geluk voor jou en je dierbaren in dit nieuwe jaar!

Vandaag ontvang je ster 8 van onze 12 sterrennachten. De bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Op nieuwjaarsdag natuurlijk een witte ster om fris te beginnen. We gebruiken vier grote vellen wit, die met het mes in drieën gesneden worden. Niet te ingewikkeld, om ook toe te komen aan je andere plannen voor vandaag. Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag.

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Leeuw.

Leeuw - het zonneteken van 22 juli tot 21 augustus

Löwe Leeuw Hart/bloedsomloop Denkzin Sensualisme Letter D, T

Hierboven zie je het teken van de Leeuw met als bijbehorende deugd mededogen. Werk je aan de deugd van de Leeuw, dan werk je ook op het gebied van de denkzin en sensualisme. Men zegt dat het doorwerkt in je hart. De euritmische klank bij Leeuw zijn de letters D en T. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Mededogen wordt vrijheid.

Empathie en compassie zijn de deugden van het hart - maar ook de kwaliteiten van ziel en karakter die het hart en de bloedsomloop versterken. Vrijheid ontstaat door je te wenden tot anderen omwille van henzelf. Vrij worden van zichzelf en vrij worden voor wat men wil omwille van de zaak - dat zijn de twee aspecten van deugd die voortkomen uit oprecht medeleven en empathie.

De Leeuw in steekwoorden vanuit de astrologie: onafhankelijk, bewustzijn, middelpunt, warmte, leiderschap, leven vanuit jezelf, hooghartig, trots, heerszucht, beschermend, creatief, vurig. Overwin overmoed en deel met je gulheid je successen.