Ster 7

Vandaag op oudejaarsavond ontvang je ster 7 van onze 12 sterrennachten. De hier bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Vandaag een simpele vouwinstructie, met eindeloze mogelijkheden om samen met familie of vrienden een prachtige unieke ster te creëren. Het lijkt wel een mandala! Je gebruikt de overgebleven kleine papiertjes, maar ook grote vellen die je vervolgens in vieren kunt snijden om mini papiertjes te maken. Zo heb je drie formaten om mee te werken. Samen bouwen aan deze ster maakt het een leuke activiteit met prachtig resultaat, het kan eigenlijk niet mis gaan zolang je de gevouwen punten steeds rondom toevoegt. Kinderen vanaf een jaar of 5 kunnen dit al prima en vinden het een heerlijk klusje. Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Kreeft.

We wensen je een sprankelende jaarwisseling!
Maaike & Eveline

Kreeft - het zonneteken van 21 juni tot 21 juli

Krebs Kreeft Borst/longen/ademen Spraakzin Materialisme Letter F

Hierboven zie je het teken van de Kreeft met als bijbehorende deugd onbaatzuchtigheid. Werk je aan de deugd van de kreeft, dan werk je ook op het gebied van de spraakzin en materialisme. Men zegt dat het doorwerkt in je borst. De euritmische klank bij Kreeft is de letter F. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Onbaatzuchtigheid wordt loutering van de ziel.

Als je naar de belangrijkste orgaansystemen in de borst kijkt, zou je onbaatzuchtigheid kunnen zien. Onbaatzuchtig heeft niets te maken met zelfverloochening en slachtofferschap. Het is andersom waar, wie onbaatzuchtig iets wil en weet te bereiken, heeft alles al - daarom kan het meeste van wat te bereiken is, het welzijn van het geheel dienen. Iemand die onbaatzuchtig is, heeft een levendige belangstelling voor anderen en voelt zich erdoor gezegend iets goeds te doen voor de wereld. In die zin is het belangrijkste werk van het orgaangebied in de borst, de voorziening in wat de andere organen nodig hebben. Daarom wordt het borstgebied ook versterkt wanneer je je mentaal wijdt aan deze deugd. Als je deze oefening steeds opnieuw doet, zal ook de tweede deugd zich ontwikkelen: zuivering van de ziel.

De Kreeft in steekwoorden vanuit de astrologie: gevoelig voor je omgeving, emoties, stemmingen, thuis zijn, huiselijkheid, familie, anderen beschermen, veiligheid, bezorgdheid, warmte, gastvrij, samen, veeleisend, verleden, Stap uit je onzekerheden, durf soms los te laten wat vertrouwd is, je schenk de wereld warmte met wie jij bent.