Ster 6

Vandaag ontvang je ster 6 van onze 12 sterrennachten. De bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Dit is een flinke ster gemaakt van twee grote lichtgroene papiertjes en twee grote donkergroene, het zijn er weer twee sterren op elkaar net als ster 2. Voor deze ster heb je een mes nodig. Door het mes te gebruiken in plaats van een schaar, krijg je een strakkere lijn waardoor je sterpunten ook strak blijven. Door de tweede set van vier punten niet overlappend op de eerste vier te plakken, creëer je optisch een derde ster in het midden. Daar kan je toch naar blijven kijken! Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Tweelingen.

Tweelingen - het zonneteken van 20 mei tot 20 juni

Zwillinge Tweelingen Armen/handen Gehoorszin Mathematisme Letter H

Hierboven zie je het teken van Tweelingen met als bijbehorende deugd volharding. Werk je aan de deugd van Tweelingen, dan werk je ook op het gebied van de gehoorszin en mathematische. Men zegt dat het doorwerkt in je armen/handen. De euritmische klank bij Tweelingen is de letter H. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Volharding wordt loyaliteit.

Hardwerkende handen en armen zijn het archetype van doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid. Niets beloven wat je niet kunt nakomen - ergens uit liefde aan vasthouden tot het klaar is bevordert het vermogen om door te zetten en loyaal te blijven.

Tweelingen in steekwoorden vanuit de astrologie: communicatief, ontmoeten, veelzijdig, veelzijdig, brede kennis, oppervlakkig, afwisseling, leergierig, snel verbanden leggen, mentale kracht, bewegelijk. Als een vlinder van bloem tot bloem ben je overal, blijf soms eens wat langer kijken, ruiken en genieten, dan zie je opeens nog veel meer.