Ster 5

Vandaag ontvang je ster 5 van onze 12 sterrennachten. De bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Een vijfster is een uitdaging om te maken, niet zozeer vanwege het vouwen, maar van het plakken. We gebruiken vijf grote vierkante vellen paars of voor een kleine gebruiken we 2 vellen geel, die in vieren gesneden worden. Bevestig de stukjes plakband bij voorkeur niet in de punten, omdat het enkel papier is zullen de stukjes zichtbaar blijven. In de video laten we je de gele versie zien. Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Stier.

Stier - het zonneteken van 19 april tot 19 mei

Stier Stier Nek/keel/spraak Temperatuurszin Rationalisme Letter R

Hierboven zie je het teken van de Stier met als bijbehorende deugd balans. Werk je aan de deugd van de Stier, dan werk je ook op het gebied van de temperatuurzin  en rationalisme. Men zegt dat het doorwerkt in het gebied van je nek en keel. De euritmische klank bij Stier is de letter R. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Balans wordt vooruitgang.

Spraak ontwikkelt zich in de vroege kindertijd door imitatie: door te luisteren naar hoe de mensen om ons heen spreken. Als je de deugd van het luisteren beoefent door je eigen mening opzij te zetten, innerlijk kalm te worden en het mentale evenwicht te bereiken dat nodig is om goed te kunnen luisteren, leer ze niet alleen bewuster en betekenisvoller te spreken, maar reguleert en versterkt het ook vanuit een mentaal perspectief ons innerlijk evenwicht. Deze innerlijke balans bevordert ook de deugd van ontwikkelingscompetentie -  het vermogen om vooruit te komen, om vooruitgang te boeken in je ontwikkeling.

De Stier in steekwoorden vanuit de astrologie: Rustig, geduldig, concreet maken, herkauwen, afwachtend, in het hier en nu, praktisch, kwaliteit, trouw, concreet, levensgenieter, vaste rituelen. Op basis van initiatiefkracht van anderen, ben jij in staat werelden tot groei en bloei te laten komen.