Ster 4

Vandaag ontvang je ster 4 van onze 12 sterrennachten. De hier bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Deze ster wordt gemaakt van acht rode kleine papiertjes. Een vriendelijke open ster met brede lange punten, heeft wat weg van een vrolijke zomerbloem Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Ram.

Ram - het zonneteken van 20 maart tot 18 april

Widder Ram Hoofd Zien Idealisme Letter W

Hierboven zie je het teken van de Ram met als bijbehorende deugd toewijding. Werk je aan de deugd van de Ram, dan werk je ook op het gebied van het zien. Men zegt dat het doorwerkt in je hoofd of je hersenen. De euritmische klank bij de Ram is de letter W. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Toewijding wordt offerkracht.

Devotie, toewijding, waardering en eerbied zijn sinds mensenheugenis de oerdeugden van het innerlijke pad. Ze helpen ons een levenshouding te ontwikkelen die het bestaansrecht van elk levend wezen erkent en het respect en erkenning geeft. Dit is een door en door positief gevoel dat de ziel bevredigt en voedt. Want wat ik kan waarderen, kan ik ook als een verrijking ervaren. Degenen die deze deugd omwille van zichzelf beoefenen, ervaren hoe ze zich ontwikkelt tot de kracht van opoffering - het vermogen om het ego opzij te zetten en anderen actief te steunen en aan te moedigen in hun wezen.

Als ram ben je eigenlijk het eerste teken van de tropische dierenriem omdat verbonden bent met de start van de lente - het oorspronkelijke begin van het jaar. De Ram in steekwoorden vanuit de astrologie: kiemkracht, energie, impulsief, nieuwe uitdagingen, kort door de bocht, werelds, enthousiast, sterk, nieuwe start creëren, vitaal. Door je daadkracht, een echte pionier in de wereld.