Ster 3

Ster 3

Vandaag ontvang je ster 3 van onze 12 sterrennachten. De hier bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. We gebruiken acht kleine oranje papiertjes. Is het niet een sierlijke ster met zachte kleurschakeringen en mooie ronde vormen? Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Vissen.

Vissen - het zonneteken van 19 februari tot 19 maart

Fische Vissen Voeten Smaakzin Psychisme Letter N

Hierboven zie je het teken van Vissen met als bijbehorende deugd grootmoedigheid. Werk je aan de deugd van Vissen, dan werk je ook op het gebied van de smaakzin en psychisme - het vermogen om meer tussen hemel en aarde te zien. Men zegt dat het doorwerkt in je voeten. De euritmische klank bij Vissen is de letter N. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Grootmoedigheid wordt liefde.

VissenGrootmoedigheid is in de mens als iets koninklijks. Als je grootmoedigheid wil oefenen dan kan je starten vanuit je voeten die doorwerken in de houding van jou als mens. Oefen een koninklijke houding, dan stroomt het vanuit het uiterlijk over in het innerlijk. Wie bewust oefent met rechtop lopen, zoals bijvoorbeeld bij de driedelige pas in de euritmie, ervaart zichzelf als menselijker en kan daarmee grootmoedigheid oefenen. Wie innerlijk echt mens wordt, creëert de basis voor Liefde met een hoofdletter.

Vissen in steekwoorden vanuit de astrologie: zacht, gevoelig, spiritueel, intuïtief, creatief, fantasierijk, concentratieverlies, verbondenheid met het universum en zijn krachten, empathisch, opofferen soms ten koste van jezelf, naastenliefde, vluchten, chaos. Durf met je beide benen op de grond te gaan staan, je beschikt over een gevoelige en magische blik waarin je de wereld glans kan geven.