Ster 2

Ster 2

Vandaag ontvang je ster 2 van onze 12 sterrennachten. De hier bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Een eenvoudige vouwvorm van vier oranje en vier rode kleine papiertjes, waarbij het leuk is om met verschillende kleuren te werken. De ster heeft acht punten, maar kan ook als vier punten toegepast worden. Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Waterman.

Waterman - het zonneteken van 20 januari tot 18 februari

Wassermann Waterman Onderbenen Reukzin Pneumatisme Letter M

Hierboven zie je het teken van de Waterman met als bijbehorende deugd vertrouwelijkheid. Werk je aan de deugd van de Waterman, dan werk je ook op het gebied van de reukzin en spiritualiteit. Men zegt dat het doorwerkt in je onderbenen. De euritmische klank bij Waterman is de letter M. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Vertrouwelijkheid wordt meditatieve kracht.

Discreet zijn heeft als deugd een hoog sociaal aanzien. Het is zelfs zo dat deze deugd belangrijk wordt gevonden vanuit de behoefte om een goed imago te hebben voor anderen. Het gaat daarbij vaak om het eigen voordeel of om betere sociale acceptatie. Interessant wordt het als vertrouwelijkheid geoefend wordt vanuit de kracht van de deugd zelf, dan ontwikkelt zich meditatieve kracht.

De Waterman in steekwoorden vanuit de astrologie: sociaal, gelijkwaardigheidsbesef, mensen samen brengen, teambilder, experimenteren, onvoorspelbaar, dynamische, originele gedachtengangen, intuïtief, vanuit het hoofd, relativerend, afstandelijk, gespannen, nerveus. Wellicht voel je je af en toe een buitenbeentje, maar daar zit juist je talent verscholen - door je originaliteit kan jij het verschil maken.