Ster 12

Vandaag ontvang ster 12 van onze 12 sterrennachten. Alweer de laatste ster! We hebben gekozen voor een krans in regenboogkleuren; de cirkel is rond en met alle kleuren om ons heen stappen we dit traject uit en het nieuwe jaar vol bewondering in. Hiervoor kun je naar eigen inzicht en op basis van het papier wat je nog hebt steeds twee vellen van acht verschillende kleuren grote vellen gebruiken. Het blijkt dat het in elkaar plakken van deze ster wat aandacht vergt. Maaike heeft het twee keer overnieuw gedaan omdat het niet goed uit kwam en dan is het midden niet rond of de cirkel bolt op. Het beste advies is om eerst alle punten te vouwen, in de juiste volgorde neer te leggen en dan te plakken. De diameter van de binnencirkel van de ster is ongeveer 14cm. Als je een kommetje hebt met die diameter, kun je die op z’n kop gebruiken als mal om de sterpunten omheen te leggen voordat je ze vastplakt.

Veel plezier ermee en kan je genieten van het resultaat. Wellicht past er wel een kleine ster in?

Is het je gelukt om alle sterren te vouwen? Heb je ook zo'n raam vol weten te creëren? Veel plezier met deze laatste kleurrijke ster. Het is de ster voor Driekoningen, koningen die misschien ook wel drie wijzen of drie koninginnen zijn...

Driekoningen

In de nacht van de geboorte van Jezus scheen er een ster boven de stal. Dit natuurfenomeen was zo bijzonder en helder dat drie koningen uit verre, oosterse landen dit fenomeen vaststelden. De koningen worden ook wel de wijzen uit het oosten genoemd, wijs omdat het volgens de Bijbel magiërs waren die wij nu als astrologen zouden betitelen. De drie - later genoemd Casper, Melchior en Balthasar, vernamen van de voorspelde geboorte van de Messias en besloten het kindje te gaan aanschouwen. De koningen volgden de ster, aanbaden de nieuwgeboren koning en gaven drie geschenken: goud, mirre en wierook. Het goud staat symbool voor het aardse koningsschap en het inzicht in het goddelijke, wierook voor de goddelijkheid van Jezus, de offerbereidheid en de menselijke deugd en mirre voor de verbinding van de ziel met het onsterfelijke. De komst van de drie koningen kan ook op onze persoonlijke weg helpend zijn en juist het beeld van de ster waar wij zo mee bezig waren de afgelopen dagen, past daar zo mooi bij: Volg je innerlijke ster, vind je innerlijke leiderschap en wees koning(in) over jezelf.

Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Boogschutter.

Boogschutter - het zonneteken van 22 november tot 20 december

Schütze Boogschutter Bovenbeen/Dij Bewegingszin Monadisme Letters G, K

Hierboven zie je het teken van de Boogschutter met als bijbehorende deugd van het beheersen van je gedachte. Werk je aan de deugd van de boogschutter, dan werk je ook op het gebied van de bewegingszin en het monadisme. Men zegt dat het doorwerkt in je bovenbenen. De euritmische klank bij Steenbok is de letter G of K. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Gedachtebeheersing wordt een gevoel van waarheid

Wie aandacht heeft voor zijn gedachten, de stroom ervan observeert en beheerst door er voor zichzelf rekenschap van af te leggen, scherpt ook zijn waarheidszin aan. Gecontroleerd denken vereist inspannend en concentratie.

De Boogschutter in steekwoorden vanuit de astrologie: filosofische inborst, persoonlijke vrijheid, bewegingsruimte, studerende, visionair, optimist, enthousiast, joviaal, vrijgevig, recht door zee, niet omkijken, jong en speels van geest, rusteloos, ongeduldig. Als idealistische en ruimdenkende persoonlijkheid zal je altijd op zoek zijn naar de waarheid, heb daarbij begrip voor anderen die anders of meer tijd nodig hebben bij het denken.

Afsluiting

Met deze laatste Driekoningenster en het laatste sterrenbeeld, zijn we ook op het eind gekomen van deze 12 sterrennachten. Misschien vind je dat jammer, maar misschien is het ook wel goed zo. Hopelijk is het je gelukt om aan boord te blijven van deze reis. Mocht je nou nog wat dagen gemist hebben, dan is dat geen probleem. Je kan nog een tijdje deze site bezoeken en de sterren afmaken, die nog afgemaakt mogen worden.

Wij, Maaike en ik, zouden het heel leuk vinden om een beetje feedback te horen over deze creatieve heilige nachten. Hoe was het voor jou? Is alles gelukt? Wat was fijn? Waar heb je tips voor ons? Was je vooral creatief bezig of heb je je ook nog bezig gehouden met de sterrenbeelden? Wat inspireerde je het meest? Wellicht kan je ook anderen laten weten hoe je ervaringen waren. Dat kan HIER - Dank!

Dank je wel voor je meedoen! Geniet van de sterren en hopelijk tot volgend jaar!
Maaike en Eveline