Ster 10

Vandaag ontvang je ster 10 van onze 12 sterrennachten. De bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken - een ster met 16 punten en veel vouwen, maar het resultaat mag er ook zijn. Prachtige vormen ontwikkelen zich als deze ster in elkaar geplakt wordt. Met vier grote vellen roze die we in vier repen snijden maken we deze ster. Mocht je met rollen papier werken, dan kun je hier ook grotere vellen voor gebruiken. De ster is prachtig op groot formaat! Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Weegschaal.

Weegschaal - het zonneteken van 22 september tot 22 oktober

Waage Weegschaal Heupen/evenwicht Tastzin Realisme Letter C, CH

Hierboven zie je het teken van de Weegschaal met als bijbehorende deugd tevredenheid. Werk je aan de deugd van de Weegschaal, dan werk je ook op het gebied van de tastzin en realisme. Men zegt dat het doorwerkt in je heupen. De euritmische klank bij Weegschaal is de letter C of CH. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Tevredenheid wordt sereniteit.

"Tevreden - dat zou helpen waar zelfs een god niet kan helpen." Friedrich Hölderlin

Tevredenheid is een bijzondere deugd maar niet zo eenvoudig omdat er zoveel dingen zijn waar mensen last van hebben. Wie zich echter oefent in het voelen van tevredenheid op plaatsen waar iets op kleine schaal lukt, bijvoorbeeld door dankbaar te zijn dat hij vrij kan ademen, genoeg te eten heeft, een dak boven zijn hoofd, de trein niet gemist, of op het juiste moment een goed idee krijgt, ontwikkelt ook de deugd van sereniteit tegenover de wisselvalligheden van het leven. Dit versterkt het orgaansysteem van de heupen, dat lichamelijk evenwicht tijdens het lopen mogelijk maakt en stabiliseert.

De Weegschaal in steekwoorden vanuit de astrologie: diplomatiek, sociaal begaafd, communicatief, verbinding, gelijkwaardigheid, flexibel, harmonisch, levenskunstenaar, tactisch, toegankelijk, overvloeiend, samenwerkend, teleurgesteld in anderen, wikken en wegen, ijdel, onzekerheid. Blijf altijd zorgzaam voor jezelf en blijf jezelf trouw.