Heiligenachtenreis – Nacht 6

Opdracht voor 30 december:

Reinheid

Nacht 6 heilige nachtenDe opdracht voor morgen gaat over reinheid. We komen zo langzaam aan bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar. Je hebt in de afgelopen dagen bij de opdrachten stil gestaan bij het verleden en je hebt gereflecteerd op wie jij bent en wat belangrijk voor jou is. Nu is het tijd om de bezem door het innerlijke en uiterlijke huis te halen. En dat mag vandaag ook best wat luchtig zijn na al die dagen met innerlijk hard werken 🙂

Het nieuwe jaar vraagt om een schoon en opgeruimd begin. Je kan morgen iets in je boek schrijven over reinheid of bijvoorbeeld een collage maken met mooie plaatsjes die je verbindt met schoonheid, maar het is ook fijn als het je lukt iets praktisch te doen.

Voor het werken in je boek kan je jezelf de vragen stellen:

Wat is innerlijke reinheid? Hoe zorg je ervoor dat je met jezelf in het reine komt? Hoe reinig je liefdevol je innerlijk? Luister je muziek? Lees je een inspirerend gedicht of boek? Ga je sporten? Mediteer je? Ga je in bad voor ontspanning en het optimaal bij jezelf komen? Hoe kan jij eigenlijk het beste ontspannen?

Kijk ook eens om je heen. Hoe schoon is je huis van zichtbare en onzichtbare ballasten? Wat moet komend jaar echt eens worden aangepakt ? Kan je vandaag al ergens een begin mee maken met opruimen? Kan je vandaag tijd maken om de stoep schoon te vegen, die ene troeplade in de kast eens op te ruimen, een plan de campagne te maken voor al die verzamelde foto's, het kruidenkastje eens schoon te maken, de gereedschapskist opnieuw sorteren, of je ramen eens te poetsen zodat je ongehinderd je blik naar buiten kan richten?

Veel plezier en succes met de opdracht van morgen!

Audiobericht: