Ster 1

Vandaag ontvang je ster 1 van onze 12 sterrennachten. De hierbovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. De Betlehemster maken we van acht kleine donkergele papiertjes en één grote. We maken gebruik van drie vouwvormen. Maar het resultaat mag er zeker zijn! Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Steenbok.

Steenbok - het zonneteken van 21 december tot 19 januari

Steinbock Steenbok Knie Evenwichtszin Spiritualiteit Letter L

Hierboven zie je het teken van de Steenbok met als bijbehorende deugd moed. Werk je aan de deugd van de Steenbok, dan werk je ook op het gebied van de evenwichtszin en spiritualiteit. Men zegt dat het doorwerkt in je knieën. De euritmische klank bij Steenbok is de letter L. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Moed wordt verlossende kracht.

De deugd moed heeft vele gezichten. Mensen kunnen op het ene gebied heel moedig lijken en op een ander gebied uiterst terughoudend. Knielen is de houding van de ware moed van nederigheid, de moed om te dienen, om een hoger wezen te benaderen. Innerlijke en uiterlijke moed ontwikkel je alleen wanneer je jezelf bevrijdt van beperkingen, conventies en afhankelijkheden. Wie deze moed beoefent, ervaart bevrijding en verlossing.

De Steenbok in steekwoorden vanuit de astrologie: hoge doelen, ambitieus, 100%, perfectionistisch, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel, praktisch, concreet, serieus, betrouwbaar, plichtsbesef, daad bij het woord, tradities, conservatief, traag, eenzaam, faalangst niet kunnen loslaten. Overzicht en regels geven houvast. Ontdek je talent, wees moedig en durf los te laten.