12 heilige nachten Programma
Jaarfeesten,  Waldorfcoaching

Twaalf Heiligen Nachten Programma

Deelnemerspagina: Klik hier!

De 12 nachten vanaf de kerstnacht tot de viering van Driekoningen op 6 januari zijn bijzondere, magische nachten. Met noemt ze ook wel de 12 heilige (wie)rooknachten. Nog voordat de kerk de nacht van 24 op 25 december als geboortedatum van Christus vastlegde, vierde men de geboorte van het licht tijdens de winterzonnewende en vanaf dat ogenblik de start van deze bijzondere tijd.

Het is een belangrijk moment in het jaar wat ook wel de tijd tussen de tijd wordt genoemd. Men rekende vroeger in maan-maanden, die 29,5 dagen duurden. Aan het einde van het jaar bleef daardoor tijd over om gelijk met het zonnejaar van 365 dagen te komen. Het is een fijne en bijzondere tijd die je kan gebruiken om jezelf als het ware te reinigen en om jezelf te ontmoeten. Neem de tijd om uitgebreid en liefdevol jouw jaar te reflecteren en je plannen en wensen op papier te schrijven voor het nieuwe jaar.

Nachten-dagboek

Dit jaar zou ik het zo leuk vinden om met een groep aan de slag te gaan met die nachten. Elke dag op je eigen tijd een kwartiertje/half per dag besteden aan jezelf. Zou je dat ook leuk vinden?

Meld je dan aan bij mij! In neem je dan op in 1 van mijn twee groepen via whatsapp. De keuze is

- De 12 nachten whatsappgroep (je kan dan in de groep ervaringen horen en delen als je dat fijn vindt).
- De 12 nachten verzendlijst (dan blijft je nummer privé en doe je het voor jezelf).

Voor het eerst vraag ik een kleine vergoeding voor mijn werk. Kosten? €12 (1 euro per nacht). Ik stuur je een betaalverzoekje en daarna ben je er bij! Tijdens de dagen rondom de 12 heilige nachten krijg je elke dag opdrachtjes en inspiratie van mij om mee aan de slag te gaan.

Aanmelden?

Klik hier

Dus: Zin om tijdens de kerstvakantie even stil te staan bij wie jij bent en wat je wensen en dromen zijn voor 2021? Volg de volgende stappen:

Betaling
Via DEZE link kan je mij 12€ overmaken. Sommige mensen wilden mij ook nog een stuk taart of inspirerend boek overmaken. Om die reden kan je het bedrag zelf aanpassen, mocht je dat willen. Voel je zeker niet verplicht daartoe. 12 € is het ticket voor hopelijk 12 inspirerende nachten!

Berichtje sturen
Stuur mij een berichtje via whatsapp. Mijn nummer is 0049 1781949847. Verbaas je niet, dit is een Duits nummer, dat komt omdat ik in Duitsland woon.

Schrijf in dat berichtje kort:
– Naam
– Betaald ja/nee
– Deelname groep of Privé verzendlijst
Omdat we met best veel zijn, ga ik meerdere groepen maken, anders wordt het te onoverzichtelijk. Heb je een grote wens om met iemand in een groep te zijn, laat me dat ook in je whatsapp bericht weten.

Geduld!
Via whatsapp volgt daarna meer informatie!
Omdat we met een flinke groep zijn zal ik niet met iedereen individueel in gesprek kunnen gaan. Helaas en zeker niet onpersoonlijk bedoeld! Hopelijk hebben jullie daar begrip voor. Ik verheug me ongelooflijk op de 12 nachten met jullie. In een gek jaar als dit, zo op afstand toch samen verbonden te zijn en iets moois te maken van deze tijd, vind ik in alle lockdown-ellende, een heel fijn lichtpuntje.

Ik verheug me over jullie enthousiasme!
En nodig gerust anderen uit om ook mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Liefs Eveline

 

6 reacties

 • Marjon

  Ik heb deze 12 dagen en nachten ervaren als een verijking van mijn stilte tijd. Tijd om naar binnen te keren, tijd om met mijzelf te zijn en ook nog eens letterlijk genoeg tijd om hier echt de tijd voor te nemen vanwege de kerstvakantie. Ik heb de opdracht nog niet helemaal afgerond maar ga hier de aankomende dagen nog mee verder. Ik heb heerlijk gewerkt met het schrijven en vooral het knippen en plakken uit tijdschriften, tekenen of mooie kaarten en werd hierbij ook erg geinspireerd door de fotos van Eveline. Ik ben wel voornemens om hier ieder jaar aan mee te doen, omdat dit een mooi reflectie moment is van het afgelopen jaar en nieuwe jaar wat voor ons ligt. Voor mij was hetw erken met dit programma heel goed te doen. Ik heb al veel ervaring met bewustzijnswerk en de opdrachten waren voor mij zeker niet confronterend en voelde ook geen weerstand. Het bedrag van de 2 kopjes koffie was het zeker dubbel en dwars waard, ook omdat je ziet dat er veel werk, input en betrokkenheid is geweest van Eveline naar de groepen toe. Het voelde als een heel persoonlijke begeleiding mede ook door de spraakberichten. Ik sta zeker open om aan meer van dit soortgelijke programma’s deel te nemen! Graag zelfs! Dank voor deze bijzondere tijd en voor het initiatief! Liefs, marjon

 • Kimberley

  Vanuit een impuls ben ik terecht gekomen bij everydaymommyday toen ik zocht naar inspiratie voor de 12 heilige nachten. En wat vond ik die in de fijne stap voor stap en toch te overzien en begaanbare begeleiding van Eveline. Elke avond naar bed gaan met haar thema en verwarmende verhaaltje voor het slapengaan heeft me het gevoel gegeven alsof ik op kerstvakantie was in eigen huis. Ik gun iedereen deze ervaring!

 • Sarai Zuijdgeest

  1. Hoe heb je deze 12 nachten ervaren?
  Dit is de tweede keer dat ik mee heb gedaan en vond de begeleiding op deze manier heel fijn. Je hield mijn hand vast.

  2. Heb je de invulling naar eigen tevredenheid volbracht (wil je in de komende tijd nog afronden)?
  Ik heb een eigen ritme ontwikkelt deze dagen en ben op een gegeven moment in mijn kladschrift je door gegaan. Maar heb alles heel bewust uitgewerkt en beleefd. Mijn klad was al goed genoeg. Het zou voelen als overschrijven anders.

  3. Hoe heb jij het prettigst kunnen werken? En wat werkte niet of was lastig?
  Zie boven.
  4. Zou je volgend jaar weer mee willen doen?
  Ja!
  5. Heb je behoefte met een eigen of een lichter programma te werken?
  Ik vond het fijn om met deze opdrachten te werken. Sterker nog. Ik was al van plan om met je opdrachten te werken. Het is gedeeld in een appgroep en door de schoolleider van de school van mijn kinderen. Wat een geluk dat jij hier ook mee ging werken!
  6. Was het het geld waard of had je een ander €x bedrag passender gevonden?
  Zeker het geld waard.
  7. Is er iemand waarvan ik de gedeelde foto’s mag gebruiken als voorbeeld op mijn website/social media?
  Ik heb niet echt iets gedeeld.

 • Esther Koerts

  Bedankt Eveline,
  Voor de inspirerende opdrachten!
  Het was heel fijn om deze heilige nachten door te brengen met de thema’s. Het schrijven, tekenen, mijmeren. Je hebt heel veel fijne aanwijzingen gegeven en ook vrijheid om het zult in te vullen.
  Esther

 • Tamara

  Lieve Eveline, ik volg je al tijden en maak daankbaar gebruik van je blogs omtrent de vrije school en het vieren van jaarfeesten vaak als ik ergens uitleg, verdieping of een liedje zoek. Ben inmiddels 6 jaar een vrijeschoolmoeder maar ben zelf geen vrijeschoolkind dus er is nog veel te ontdekken. Dit jaar leek het me bijzonder tijdens de 12 heilige nachten mijn dromen te gaan noteren dus toen jouw berichtje langskwam via Facebook heb ik me direct aangemeld! Het was een fijne begeleiding en opbouw van de opdrachten. Ik keek elke dag met veel plezier uit naar je bericht met de nieuwe opdracht, en altijd luisterde ik de ingesproken boodschap zo voelde het ook persoonlijk. Ik heb nog genoeg gedachten om het verder uit te werken en er maandelijks mee bezig te blijven. De opdrachten hebben me handvatten, richting en structuur gegeven om bepaalde dingen verder uit te werken. Ik zal waarschijnlijk nog een schriftje nodig hebben 🙂 Volgend jaar doe ik graag weer mee en ik heb er ook zeker meer dan 2 kopjes koffie voor over. In In een aantal van je nieuwe thema’s die je wilt behandelen ben ik zeker ook geinteresseerd. Ik wil je heel erg bedanken voor de leuke en bijzondere opdrachten en deze bijzondere heilige nachten ervaring, liefs Tamara

 • florinde

  Hier op de valreep nog even mijn terugblik.
  Ik heb de twaalf heilige nachten voor het eerst bewust meegemaakt. Het voelde alsof ik op een transformerende reis was. Ik kwam steeds dichter bij mezelf en kreeg nieuwe inzichten.
  Ik kwam er toevallig op toen ik informatie over de 12 helige nachten zocht. En wat ben ik blij dat ik me hierbij aangesloten heb.
  Ik heb niets gedeeld en of laten zien, maar ik genoot wel van wat anderen deden. Dit gaf mij wel inspiratie, hierdoor werd mijn creativiteit gewekt.
  Het was voor mij soms wel moeilijk vol te houden(Ik was niet altijd thuis, en ik ben ook wel eens in slaap gevallen zonder de opdracht doorgenomen te hebben ;] ) maar uiteindelijk heb ik alle opdrachten afgerond.
  Helaas niet alle nachten mijn dromen onthouden. Maar het was in ieder geval meer dan ooit eerder!
  Ik ben zeer benieuwd naar het volgende traject. De vastentijd naar Pasen lijkt mij ook erg interessant.
  De prijs was heel goed. Het was precies een bedrag dat mij niet weerhield mee te doen, en mij ook anderen deed aansporen mee te doen ( Heb niet zulke rijke mensen om me heen qua geld ).
  Heel erg bedankt Eveline, voor al je mooie, wijze uitspraken en opdrachten! Het was een zeer bijzondere tijd, waar ik nog lang mee bezig kan zijn.
  Liefs Florinde

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: