Wat heb je nodig?

Innerlijke lenteschoonmaak coachingsprogrammaVanaf volgende week zondag  gaan we 6 weken aan het werk met 6 zuiveringsthema’s. Hoe je dat precies kan doen, zal ik in mijn bericht van dinsdag duidelijk uitleggen. Om aan het werk te kunnen gaan, heb je eventueel wel een aantal dingen nodig. Druk op het pijltje en je vindt een lijstje.

1. Boekje
De belangrijkste stappen waarmee ik je wil inspireren zijn actieve handelingen. Toch vind ik het persoonlijk altijd fijn om te werken met een boekje waarin ik mijn inspiratie, gedachten en plannen vorm kan geven. Om die reden raad ik je aan naar een mooi boekje op zoek te gaan. Ik zou kiezen voor een boekje dat goed plat kan liggen, dat groot genoeg is (minimaal A5) en waarvan de bladzijden stevig genoeg zijn.

In dat boekje is er uitgebreid ruimte voor je eigen creativiteit! Ik geef slecht ideeën die je zelf naar eigen voorstelling kan omzetten. Zelf heb ik een mooi notitieboekje gekocht met lijntjes omdat ik dat het prettigst vindt. Je kan ook een bullet journal kopen, een eenvoudig schriftje of een losbladig systeem creëren. Fijn is om na afloop van dit traject een naslagwerk te hebben, iets waarmee je nog verder aan de slag kan gaan en wat je in de kast bewaart om soms even in terug te kijken waardoor je elke keer weer opnieuw geïnspireerd raakt.

2. Schrijfmateriaal
Om goed te kunnen schrijven heb je natuurlijk een fijne vulpen of pen nodig. Persoonlijk houd ik ervan om ook met kleurtjes te werken, dus fijne kleurpotloden, aquarelpotloden, gelpennen en ‘vrijeschoolse’ waskrijtjes zullen bij mij zeker niet ontbreken. Of jij dat ook wilt gebruiken, kan je het beste zelf overwegen. Diegene die houdt van handlettering, schilderen of tekenen, of dat bij deze wil ontdekken, kan ook daarvoor spullen klaarleggen.

3. Knutselspullen
Een schaar, plakband/washi tape (als je dat leuk vindt) en een plakstift zijn heel handig voor plak- en knipwerk.

Vrijeschool 4. Tijdschriften
Het geeft een goed gevoel en het werkt inspirerend om naast de eigen geschreven teksten in het boekwerk wat je gaat maken, inspirerende gedichten, quotes, plaatjes en ander moois op te nemen. Je kan daarvoor natuurlijk op internet struinen, in de boekenkast neuzen en teksten overschrijven of afdrukken, maar leuker is wellicht om door een stapel tijdschriften te bladeren en dingen die je blij maken uit te knippen en later in te plakken. Word je niet gelukkig van plakken en knippen, dan raad ik je vooral aan het niet te doen 😉

Tip: Ik heb wat oude tijdschriften gekregen en verzameld. Wellicht heb je thuis nog wat liggen of vind je via Marktplaats of in een Kringloopwinkel een stapeltje. Ik heb ook gebruik gemaakt van mijn oude jaarplanner van Christofoor en een oude scheurkalender met mooie teksten. Op pinterest verzamel ik ook af en toe teksten en plaatjes die mij aanspreken.

4. Tijd
Meedoen aan dit programma betekent tijd in jezelf investeren. Op de zondagen zal je de meeste tijd nodig hebben. De rest van de week vlecht je het actieve omzetten van je plannen door het dagelijks reilen en zeilen heen. Als je het fijn vindt om naast dat actieve omzetten van de opdrachten ook dagelijks in je (dag)boekje te werken, dan raad ik je ook aan een kaars te kopen die je elke keer aan mag steken en jou mag begeleiden als jij aan het werk gaat.

Alvast beginnen?

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan en heb je de materialen verzameld die je wilt gebruiken, dan kan je natuurlijk alvast aan het werk gaan en in een envelopje mooie plaatjes, tekstjes, quotes en printjes verzamelen. Je kan ook al een mooie eerste pagina maken. Je mag je eigen creativiteit de vrije loop laten en iets moois creëren. Een voorbeeld heb je hierboven kunnen zien. Heel veel plezier daarmee!


Leestip:
Zo vieren wij Carnaval.