Ster 11

Vandaag ontvang je ster 11 van onze 12 sterrennachten. De bovenstaande ster mag je vandaag gaan maken. Deze ster heeft Maaike vorig jaar ontworpen en het is een feestje om hem te maken. Gemaakt van vier of acht grote vellen geel papier, is deze ster prachtig met acht punten. Maar het binnenwerk wordt wel heel bijzonder als je er een tweede set van acht punten overheen plakt. Let goed op de plakinstructie, net als bij de vierde ster komt deze tweede set niet overlappend in het midden, maar wordt wat hoger geplakt. Maaike heeft dezelfde kleur gebruikt voor beide acht punten, maar dit kan natuurlijk ook met een contrastkleur. Hieronder kan je de video met tutorial bekijken. Maaike en ik zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. Wil je dat ons laten zien, dan kan je ons taggen bij Instagram @waldorfacademie wij delen dat natuurlijk ook graag ✨

Onder de video staat nog een tekst ter inspiratie vanuit de dierenriem. Ik vertel je vandaag graag iets over het sterrenbeeld Schorpioen.

Schorpioen - het zonneteken van 23 oktober tot 21 november

Skorpion Schorpioen Geslachtsorganen en baarmoeder Levenszin Dyanisme Letters S, Z

Hierboven zie je het teken van de Schorpioen met als bijbehorende deugd geduld. Werk je aan de deugd van de Schorpioen, dan werk je ook op het gebied van de levenszin en dyanisme. Men zegt dat het doorwerkt in de geslachtsorganen. De euritmische klank bij Schorpioen zijn de letters S en Z. Als je daar meer over wil weten klik op de onderstreepte woorden in de afbeelding hierboven.

Geduld wordt inzicht.

Wat hebben geduld en geslachtsorganen of seksualiteit met elkaar te maken? Geduld ondersteunt een liefdevolle benadering van seksualiteit, het maakt het verschil tussen seksualiteit vanuit drift en intimiteit tussen partners. Geduld betekent kunnen wachten tot een situatie rijp is. Leren herkennen wat de situatie is, wat de ander nodig heeft. Dit betekent ook eerlijk zijn tegen jezelf, weten wat je wel en niet verwacht van de ander. Dit geeft je dieper inzicht, een andere houding, meer begrip en een meer verbonden menselijke relatie.

De Schorpioen in steekwoorden vanuit de astrologie: gevoelsmens, gesloten, intensiteit, stille wateren, diepe gronden, analyserend, instinctief, streng voor jezelf, de onderste steen moet boven komen, observerend, verdiepend. Wees niet te streng op jezelf en durf je uit te spreken en te vertrouwen in je uitstekende gave tot inzicht.