Kunstzinnige ontdekkingsreis – Les 4 Levenskunst

Hartelijk welkom bij deze les van de online cursus kunstzinnig werken. Deze vierde les zie je een livestreaming met als thema levenskunst en een verwerking van schilderwerk in kunstkaarten.

Bekijk de les hieronder via de video of ga via DEZE link naar YouTube waarbij de chatfunctie voor iedereen te zien en (alleen voor mensen met een Google account) te gebruiken is

Wat heb je nodig?

1. Papier (liefst groter en dikker dan printpapier). Ook leuk zijn blanco postkaarten.
2. De gedroogde schilderingen van vorige keer of als je die heel wil laten andere schilderingen met veel kleur (mag ook van kinderen zijn).
3.
Een zwart of grijs potlood (of fineliner)
4. Lijm
5. Kleurpotloden
6. Waskrijt blokjes en staafjes
7. Takjes dennengroen (liefst zo zacht mogelijk takjes zoals van de Thunja Brabant) van ongeveer 10 cm en die er met kleine aftakkingen uitzien als kleine kerstboompjes.
8. Voor de maximalisten onder ons zijn ook glitters en decosterretjes leuk.
9. Schaar

Diegene die het Waldorf Inspiration kunstpakket besteld hebben bij Kleine Knoest, hebben als het goed is alle teken en schilderspullen in huis.

Deze les is een onderdeel van mijn Online cursussen - Kunstzinnig & Creatief

Leestips

1. De vier weken van Advent

2. Kerstmis en de geboorte van het licht

3. Boeken- en verhalentips voor de jaarfeesten
Op deze pagina vind je een hele lijst voor inspiratie voor boeken en verhalen voor kinderen door het jaar heen. Voor de jaargetijden en voor de jaarfeesten. Je vindt er ook een selectieboeken over de jaarfeesten als achtergrondinformatie en vol leuke ideeën voor volwassenen.

4. Jaartafelinspiratie voor beginners
In dit blogartikel vertel ik je graag wat een jaartafel is, waarom het leuk of zinvol is om in huis te hebben en hoe je er met kinderen mee om kan gaan. Tevens vind je er een fijn overzicht per maand/feest met inspiratie.

5. Jaarfeestenoverzicht
Behoefte aan aan overzicht van alle feesten die doorgaans op vrijescholen worden gevierd? Hier vind je een overzicht met linkjes om door te klikken naar uitgebreide informatie.