Creatief met de jaarfeesten

Cursus Creatief 2 – Les 3

Hartelijk welkom bij deze les van de online cursus creatief met de jaarfeesten. Deze derde les van 16 november 2022 zie je in een livestreaming met een knutselproject voor bijvoorbeeld op de jaartafel en hoor je een beetje informatie over de aankomende feesten.

Bekijk de les hieronder via de video of ga via DEZE link naar de uitzending, waarbij de chatfunctie voor niemand te zien en te gebruiken was. In de stream vraag ik regelmatig om reacties, maar die waren helaas niet mogelijk om te geven. Volgende keer weer wel!

Wat heb je nodig?

1. Het pakketje Nr. 3 (graag craftzakje met paarse ontspanningsthee erop)
2. Naalden (een gewone en een prikvilt naald)
3. Scherp mesje
4. Houten plank
5. Lijm
6. Ontbijtbord
7. Wit potlood of ballpoint
8. Prikvilt kussentje of keukenspons

Deze les is een onderdeel van mijn Online cursus - Creatief met de jaarfeesten

Leestips

1. De vier weken van Advent

2. Kerstmis en de geboorte van het licht

3. Boeken- en verhalentips voor de jaarfeesten
Op deze pagina vind je een hele lijst voor inspiratie voor boeken en verhalen voor kinderen door het jaar heen. Voor de jaargetijden en voor de jaarfeesten. Je vindt er ook een selectieboeken over de jaarfeesten als achtergrondinformatie en vol leuke ideeën voor volwassenen.

4. Jaartafelinspiratie voor beginners
In dit blogartikel vertel ik je graag wat een jaartafel is, waarom het leuk of zinvol is om in huis te hebben en hoe je er met kinderen mee om kan gaan. Tevens vind je er een fijn overzicht per maand/feest met inspiratie.

5. Jaarfeestenoverzicht
Behoefte aan aan overzicht van alle feesten die doorgaans op vrijescholen worden gevierd? Hier vind je een overzicht met linkjes om door te klikken naar uitgebreide informatie.