Creatief met de jaarfeesten herfst

Cursus Creatief 2 – Les 2

Hartelijk welkom bij deze les van de online cursus creatief met de jaarfeesten. Deze tweede les van 2 november 2022 zie je een livestreaming met een knutselproject voor bijvoorbeeld op de jaartafel en hoor je een beetje informatie over verschillende aankomende herfstfeesten.

Bekijk de les hieronder via de video of ga via DEZE link naar youtube, waarbij de chatfunctie voor iedereen te zien en (alleen voor mensen met een Google account) te gebruiken is. De stream start om 20.00 uur.

Wat heb je nodig?

1. Het opgestuurde pakketje Nr. 2 (envelop) Het pakketje geeft de mogelijkheid tot 3 verschillende projecten, die ik tijdens de cursusavond zal uitleggen. Om die reden staan er eventuele benodigdheden in het lijstje.
2. Scherp mesje
3. Lijm (liefst stift)
4. Een snijmat zodat je tafel heel blijft.
5. Eventueel een grotere glazenpot of glazen vaasje.
6. Eventueel een waxinelichtje.

Deze les is een onderdeel van mijn Online cursus - Creatief met de jaarfeesten

Leestips

1. Inspiratie voor de herfst
In dit blogartikel vind je boekentips, knutseltips, jaartafelinspiratie en een hele lijst met liedjes voor tijdens de herfsttijd.

2. Samhain, Halloween, Allerzielen en Allerheiligen
Lees hier een uitgebreid artikel met achtergronden en ook een beetje mijn mening over deze feestdagen.

3. Boeken- en verhalentips voor de jaarfeesten
Op deze pagina vind je een hele lijst voor inspiratie voor boeken en verhalen voor kinderen door het jaar heen. Voor de jaargetijden en voor de jaarfeesten. Je vindt er ook een selectieboeken over de jaarfeesten als achtergrondinformatie en vol leuke ideeën voor volwassenen.

4. Jaartafelinspiratie voor beginners
In dit blogartikel vertel ik je graag wat een jaartafel is, waarom het leuk of zinvol is om in huis te hebben en hoe je er met kinderen mee om kan gaan. Tevens vind je er een fijn overzicht per maand/feest met inspiratie.

5. Jaarfeestenoverzicht
Behoefte aan aan overzicht van alle feesten die doorgaans op vrijescholen worden gevierd? Hier vind je een overzicht met linkjes om door te klikken naar uitgebreide informatie.