Kerst knutsel Vrijeschool

Cursus Creatief – Les 4

Hartelijk welkom bij deze les van de online cursus creatief met de jaarfeesten. Deze les van 14 december 2022 zie je een livestreaming met twee knutselprojectjes voor bijvoorbeeld op de jaartafel en hoor je informatie over verschillende feesten rondom kerstmis.

Bekijk de les hieronder via de video of ga via DEZE link naar YouTube, waarbij de chatfunctie voor iedereen te zien en (alleen voor mensen met een Google account) te gebruiken is. De stream start om 20.00 uur.

Wat heb je nodig?

1. Het pakketje in een witte envelop met ster erop.
2. Lijm (pritt oid)
3. Schaar
4. Lucifers/aansteker

Deze les is een onderdeel van mijn Online cursus creatief

Leestips

1. Kerstmis en de geboorte van het licht

2. Kijk hier voor mijn blogs over de Heilige Nachten, Oud&Nieuw en Driekoningen.

3. Boeken- en verhalentips voor de jaarfeesten
Op deze pagina vind je een hele lijst voor inspiratie voor boeken en verhalen voor kinderen door het jaar heen. Voor de jaargetijden en voor de jaarfeesten. Je vindt er ook een selectieboeken over de jaarfeesten als achtergrondinformatie en vol leuke ideeën voor volwassenen.

4. Jaartafelinspiratie voor beginners
In dit blogartikel vertel ik je graag wat een jaartafel is, waarom het leuk of zinvol is om in huis te hebben en hoe je er met kinderen mee om kan gaan. Tevens vind je er een fijn overzicht per maand/feest met inspiratie.

5. Jaarfeestenoverzicht
Behoefte aan aan overzicht van alle feesten die doorgaans op vrijescholen worden gevierd? Hier vind je een overzicht met linkjes om door te klikken naar uitgebreide informatie.

Les 3 - Sint Maarten