Creatief met de jaarfeesten

Cursus Creatief – Les 3

Hartelijk welkom bij deze les van de online cursus creatief met de jaarfeesten. Deze derde les van 8 november 2022 zie je in een livestreaming hoe we de pentagon dodecaeder lantaren in elkaar gaan zetten en hoor je informatie over Sint Maarten.

Bekijk de les hieronder via de video of ga via DEZE link naar de uitzending, waarbij de chatfunctie voor niemand te zien en te gebruiken was. In de stream vraag ik regelmatig om reacties, maar die waren helaas niet mogelijk om te geven. Volgende keer weer wel!

Wat heb je nodig?

1. 11 uitgeknipte vijfhoeken naar voorbeeld van het sjabloon uit les 2
2. Lijm (test zelf even op een stukje rest papier welke lijm het beste plakt) het beste werkt lijm die een beetje snel droogt dan hoef je niet zo lang te wachten.
3. Een grijs potlood
4. Een liniaal of makkelijker nog een geodriehoek.
5. Waxinelichtje
6. Lucifers
7. Olie (maakt niet uit wat voor soort)
8. Een paar velletjes keukenrol.

Mochten we tijd over hebben kunnen we uit een overgebleven vierkant stuk schilderwerk of een ander mooi papier nog een klein lantarentje vouwen.

Deze les is een onderdeel van mijn Online cursus - Creatief met de jaarfeesten

Leestips

1. Inspiratie voor de herfst
In dit blogartikel vind je boekentips, knutseltips, jaartafelinspiratie en een hele lijst met liedjes voor tijdens de herfsttijd.

2. Samhain, Halloween, Allerzielen en Allerheiligen
Lees hier een uitgebreid artikel met achtergronden en ook een beetje mijn mening over deze feestdagen.

3. Boeken- en verhalentips voor de jaarfeesten
Op deze pagina vind je een hele lijst voor inspiratie voor boeken en verhalen voor kinderen door het jaar heen. Voor de jaargetijden en voor de jaarfeesten. Je vindt er ook een selectieboeken over de jaarfeesten als achtergrondinformatie en vol leuke ideeën voor volwassenen.

4. Jaartafelinspiratie voor beginners
In dit blogartikel vertel ik je graag wat een jaartafel is, waarom het leuk of zinvol is om in huis te hebben en hoe je er met kinderen mee om kan gaan. Tevens vind je er een fijn overzicht per maand/feest met inspiratie.

5. Jaarfeestenoverzicht
Behoefte aan aan overzicht van alle feesten die doorgaans op vrijescholen worden gevierd? Hier vind je een overzicht met linkjes om door te klikken naar uitgebreide informatie.