Heiligenachten – Nacht 12

Opdracht voor 5 januari:

Dankbaarheid

Alle oude lasten hebben we nu los kunnen laten, we hebben onszelf en onze blokkades in de ogen durven kijken, we hebben reinheid, rust en verbinding kunnen vinden. Op dit punt aangekomen mogen we vooral onze aandacht richten op dat waarvoor we dankbaar zijn.

Neem morgen eens de tijd om stil te staan bij wat jou dankbaar maakt. Stel jezelf de vraag: waar ben ik werkelijk dankbaar voor? Dat kunnen natuurlijk grote dingen zijn van het leven, maar je kan het ook in de kleine dingen zoeken. Kijk eens om je heen, kijk in jezelf en vraag jezelf af wat het nu is wat jou echt dankbaar maakt. Misschien schrijf je in je boekje een paar van die punten op, zodat je nu en op dagen waar je wat minder perspectief ziet, even terug kan bladeren naar deze bladzijde.

Transformatie

Misschien heb je nog een mooi (levens)motto wat je morgen in je schriftje wil opnemen, misschien doe je nog een reinigingsritueel zoals heerlijk badderen met je kaars, een meditatie of een ademhalingsoefening en dan is het tijd voor de transformatie - een nieuwe manier, misschien een stukje wijzer beginnen aan dit nieuwe zonnejaar. De nacht die volgt op deze opdracht voor morgen is de driekoningennacht, de laatste nacht van deze heilige nachten die de cirkel rond maakt.

Olav Åsteson, de Noorse koning die een inspiratiebron is door het bezingen van zijn dromen tijdens de heilige nachten, viel in de kerstnacht in slaap en werd wakker na de nacht van 5 op 6 januari. Ook wij begonnen deze dromenreis in de kerstnacht en sluiten de reis af in de nacht die volgt op deze opdracht. Morgenavond krijg je nog mijn laatste inspiratie mee voor een terugblik, om deze 12 heilige nachten echt rond en af te maken.

Een goede nacht en tot morgen!

Audiobericht:

Filmtip: DOWN to EARTH. Een wat mij betreft prachtige film waarbij veel van onze thema's over zingeving, verbondenheid, een wereldwijde transformatie, vrede en dankbaarheid aan bod komen.