Michael Creatief met de jaarfeesten

Cursus Creatief – Les 1

Hartelijk welkom bij deze les van de online cursus creatief met de jaarfeesten. Deze eerste les is op 27 september en start om 20 uur. Je ziet een livestreaming met een knutselproject voor op de jaartafel en hoort een beetje informatie over de herfsttijd en het michaëlsfeest.

Bekijk de les hieronder via de video of ga via DEZE link naar YouTube waarbij de chatfunctie voor iedereen te zien en (alleen voor mensen met een Google account) te gebruiken is

Wat heb je nodig?

1. Het opgestuurde pakketje
2. Kleurpotloden
3. Grijs potlood
4. Gum
5. Schaar
6. Beetje olie (in een schaaltje, maakt niet uit welke soort)
7. Ballpoint
8. Lijm
9. Eventueel mooie gelpennen.

Deze les is een onderdeel van de Online cursus - Creatief met de jaarfeesten

Leestips

1. Wat is het Michaëlsfeest?
In dit blogartikel vind je achtergrondinformatie, fijne tradities voor thuis, boekentips, jaartafelinspiratie en een hele lijst met liedjes voor tijdens dit fijne oogstfeest.

2. Boeken- en verhalentips voor de jaarfeesten
Op deze pagina vind je een hele lijst voor inspiratie voor boeken en verhalen voor kinderen door het jaar heen. Voor de jaargetijden en voor de jaarfeesten. Je vindt er ook een selectieboeken over de jaarfeesten als achtergrondinformatie en vol leuke ideeën voor volwassenen.

3. Sint Joris en de draak
Hier lees je het verhaal wat graag wordt verteld op vrijescholen over ridder Joris die de prinses redt en de draak weet te overwinnen. Je vindt een tekst versie en een ingesproken versie van mij.

4. Jaartafelinspiratie voor beginners
In dit blogartikel vertel ik je graag wat een jaartafel is, waarom het leuk of zinvol is om in huis te hebben en hoe je er met kinderen mee om kan gaan. Tevens vind je er een fijn overzicht per maand/feest met inspiratie.

5. Jaarfeestenoverzicht
Behoefte aan aan overzicht van alle feesten die doorgaans op vrijescholen worden gevierd? Hier vind je een overzicht met linkjes om door te klikken naar uitgebreide informatie.

Meest gestelde vragen

1.